Pestofylld cannelloni med kronärtskocka

13
1
Pestofylld cannelloni med kronärtskocka

Pestofylld cannelloni med kronärtskocka är som en mindre lasagne med goda söta och salta smaker. Servera som en stadig lunch tillsammans med en råkostsallad och dressing.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2011

Pestofylld cannelloni med kronärtskocka

Ingredienser

4 portioner
1 burk kronärtskocksbottnar
250 g kvarg (1%)
1 dl grön pesto
1 tsk salt
1 krm peppar
300 g färska lasagneplattor
75 g riven ost (75 g motsvarar ca 2 dl)

Tomatsås

1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
2 tsk honung
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Råkostsallad

1 påse råkostsallad (à 275 g)
4/5 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg och matfett, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt kvarg till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Cecilia

2022-10-24

Goda smaker men tyckte att det blev rinnigt & okul konsistens på hela rätten. Har frusit in resterna & hoppas att det "grötar till sig" vid uppvärmning.

Näringsvärde per portion

Energi 2799 KJ / 669 kCal
Fett 29 g
Salt 5 g
Kolhydrater 76 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden