Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Pestofylld cannelloni med kronärtskocka

Pestofylld cannelloni med kronärtskocka är som en mindre lasagne med goda söta och salta smaker. Servera som en stadig lunch tillsammans med en råkostsallad och dressing.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kronärtskockan i mindre bitar och blanda med kvarg, pesto, salt och peppar.
  3. Dela lasagneplattan i ca 12 bitar (för 4 port). Klicka 2–3 msk av fyllningen längs ena kanten på varje pastaplatta, lämna lite marginal längst ut. Rulla ihop.
  4. Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Blanda med krossade tomater, honung, oregano, salt och peppar.
  5. Bred ett tunt lager tomatsås i botten av en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Lägg pastarullarna tätt med skarven nedåt. Häll över resten av tomatsåsen. Toppa med riven ost (hit kan förberedas dagen innan). Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Sallad: Lägg råkostsalladen i en skål och häll på en dressing av vinäger, olja, salt och peppar.
  7. Servera cannellonin med råkostsalladen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matkvarg och matfett, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt kvarg till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kronärtskocksbottnar
  • 250 g kvarg (1%)
  • 1 dl grön pesto
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 75 g riven ost (75 g motsvarar ca 2 dl)
Tomatsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Råkostsallad
  • 1 påse råkostsallad (à 275 g)
  • 0,8 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2799 kJ / 669 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer