Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pastramilasagne

Förberedelsen av lasagne kan ta timmar, eller gå på ett kick med färdiga såser. Italienska smaker från basilika, oregano och pastrami samsas i den krämiga lasagnen. Serveras tillsammans med kokt broccoli. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp pastasås med tomatpuré, vatten och oregano. Smaka av med salt och peppar.
  3. Varva pastasås, lasagneplattor, bechamel och pastrami i en ugnssäker form Avsluta med lite bechamel. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Plocka broccolin i buketter och koka i saltat vatten ca 4 minuter.
  5. Servera lasagnen med broccolin.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pasta- och bechamelsåsen.
Rätten innehåller mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 390 g pastasås (basilika)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk oregano
  • salt och peppar
  • 14 torra lasagneplattor (12-14 st motsvarar ca 280 g)
  • 500 ml bechamelsås
  • 300 g fläskpastrami
  • 250 g broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2428 kJ / 581 kCal