Svamplasagne med arrabbiata och spenat

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
8Klimatsmart
Svamplasagne med arrabbiata och spenat

Spenatsåsen görs med en pesto arrabbiata. Arrabbiata betyder arg på italienska, ett talande namn för den heta italienska favoriten. Lasagneplattorna varvas med spenatsås och en annan italiensk delikatess, tunt skivad portabello. Ost och pankoströbröd ger ett ljuvligt täcke på lasagnen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Svamplasagne med arrabbiata och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 dl  pesto arrabbiata
500 g  passerade tomater
3 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
200 g  bladspenat
340 g  majskorn
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   portabellasvampar
250 g  champinjoner
2 msk  olja
salt och peppar
200 g  färska lasagneplattor
1 1/2 dl  riven lagrad ost
1 dl  panko
1 tsk  rödvinsvinäger
1 tsk  olivolja
65 g  vintermix sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor (förkoka dem eventuellt). Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg (förkoka dem eventuellt).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god!

Erika

2022-11-07

Fantastiskt god lasagne även om jag skippade pankon! Ny favorit för min del.

Cecilia

2022-02-09

Den var god, men det blev lite vattnigt. Vi gjorde för 8 personer så proportionerna blev nog lite fel. Andelen spenatsås var väldigt mycket större än svamp och lökdelen. Vi gjorde en lasagne med svamp och spenatsås och en lasagne med spenatsås och vegoköttfärs som vi hade kvar från tidigare. Hade jag gjort om receptet hade jag minskat på vattnet, och pankon.

Daniella

2020-11-02

Näringsvärde per portion

Energi2480 KJ / 592 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabelloteriyaki med rostad pak choi
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fredagspizza med portabello och syrlig kålsallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med rostade potatisar
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chicken nuggets med arrabbiatakräm
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga