Svamplasagne med arrabbiata och spenat

27
8
Svamplasagne med arrabbiata och spenat

Spenatsåsen görs med en pesto arrabbiata. Arrabbiata betyder arg på italienska, ett talande namn för den heta italienska favoriten. Lasagneplattorna varvas med spenatsås och en annan italiensk delikatess, tunt skivad portabello. Ost och pankoströbröd ger ett ljuvligt täcke på lasagnen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Svamplasagne med arrabbiata och spenat

Ingredienser

4 portioner
1 dl pesto arrabbiata
500 g passerade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g bladspenat
340 g majskorn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 portabellasvampar
250 g champinjoner
2 msk olja
salt och peppar
200 g färska lasagneplattor
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 dl panko
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja
65 g vintermix sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor (förkoka dem eventuellt). Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg (förkoka dem eventuellt).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Erika

2022-11-07

Mycket god!

Cecilia

2022-02-09

Fantastiskt god lasagne även om jag skippade pankon! Ny favorit för min del.

Daniella

2020-11-02

Den var god, men det blev lite vattnigt. Vi gjorde för 8 personer så proportionerna blev nog lite fel. Andelen spenatsås var väldigt mycket större än svamp och lökdelen. Vi gjorde en lasagne med svamp och spenatsås och en lasagne med spenatsås och vegoköttfärs som vi hade kvar från tidigare. Hade jag gjort om receptet hade jag minskat på vattnet, och pankon.

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 592 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden