Spenatsåsen görs med en pesto arrabbiata. Arrabbiata betyder arg på italienska, ett talande namn för den heta italienska favoriten. Lasagneplattorna varvas med spenatsås och en annan italiensk delikatess, tunt skivad portabello. Ost och pankoströbröd ger ett ljuvligt täcke på lasagnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
8 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor (förkoka dem eventuellt). Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg (förkoka dem eventuellt).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Erika
2022-11-07Mycket god!
Cecilia
2022-02-09Fantastiskt god lasagne även om jag skippade pankon! Ny favorit för min del.
Daniella
2020-11-02Den var god, men det blev lite vattnigt. Vi gjorde för 8 personer så proportionerna blev nog lite fel. Andelen spenatsås var väldigt mycket större än svamp och lökdelen. Vi gjorde en lasagne med svamp och spenatsås och en lasagne med spenatsås och vegoköttfärs som vi hade kvar från tidigare. Hade jag gjort om receptet hade jag minskat på vattnet, och pankon.