Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamplasagne med arrabbiata och spenat

Spenatsåsen görs med en pesto arrabbiata. Arrabbiata betyder arg på italienska, ett talande namn för den heta italienska favoriten. Lasagneplattorna varvas med spenatsås och en annan italiensk delikatess, tunt skivad portabello. Ost och pankoströbröd ger ett ljuvligt täcke på lasagnen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp pesto, tomater, vatten och buljongtärning i en stor kastrull. Blanda ner spenaten och värm så att den mjuknar. Låt majsen rinna av och blanda i den.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Halvera all svamp och skiva den tunt.
  4. Stek lök, vitlök och svamp i omgångar i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Varva svamp och spenatsås med lasagneplattorna i en form, ca 20x30 cm (för 4 port).
  6. Blanda osten med panko och strö det över lasagnen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  7. Blanda vinäger, olivolja, salt och peppar med salladen.
  8. Servera lasagnen med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor (förkoka dem eventuellt). Byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg (förkoka dem eventuellt).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl pesto arrabbiata
  • 500 g passerade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g bladspenat
  • 340 g majskorn
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 portabellasvampar
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • 1 dl panko
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 65 g vintermix sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 592 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept