Svamplasagne med arrabbiata och spenat
Spenatsåsen görs med en pesto arrabbiata. Arrabbiata betyder arg på italienska, ett talande namn för den heta italienska favoriten. Lasagneplattorna varvas med spenatsås och en annan italiensk delikatess, tunt skivad portabello. Ost och pankoströbröd ger ett ljuvligt täcke på lasagnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014
Ingredienser
4 portioner
1 dl pesto arrabbiata
500 g passerade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g bladspenat
340 g majskorn
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 portabellasvampar
250 g champinjoner
2 msk olja
salt
peppar
200 g färska lasagneplattor
1 1/2 dl riven lagrad ost
1 dl panko
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk olivolja
65 g vintermix sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 592 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god!
Erika
2022-11-07Fantastiskt god lasagne även om jag skippade pankon! Ny favorit för min del.
Cecilia
2022-02-09Den var god, men det blev lite vattnigt. Vi gjorde för 8 personer så proportionerna blev nog lite fel. Andelen spenatsås var väldigt mycket större än svamp och lökdelen. Vi gjorde en lasagne med svamp och spenatsås och en lasagne med spenatsås och vegoköttfärs som vi hade kvar från tidigare. Hade jag gjort om receptet hade jag minskat på vattnet, och pankon.
Daniella
2020-11-02