Pestolasagne
En vegetarisk pestolasagne där tomatblandningen gör det där lilla extra. Fräs löken och rör därefter ned tomaterna och majsen och låt det koka några minuter. Blanda kvarg med smetana och mjölk, krydda med salt och peppar. Varva sedan med lasagneplattor, avsluta i ugnen och servera med ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015
Ingredienser
4 portioner
Tomatblandning
1 gul lök
1 tsk olja
390 g krossade tomater med chili
500 g passerade tomater
340 g majskorn
1 dl pesto
Kvargsmet
500 g kvarg (0,1%)
2 dl smetana
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Montering
1 tsk smör eller margarin
400 g färska lasagneplattor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3694 KJ / 881 kCal
Fett55 g
Salt4.14 g
Kolhydrater59 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna lasagne blev en favorit direkt. Häftigt med en lasagne gjord på kvarg ochsmetana istället för bechamel. Det blir en härlig, syrlig smak till den goda fyllningen.
Lisa
2019-01-13Tog bort majsen och peston. Stekte köttfärs med ketsup i och lade i. Blev verkligen jättegott.
Kerstin
2015-03-09Förstår inte alls inläggen om att detta skulle vara tråkigt. Blev supergott ju!! Hade i en hel burk pesto på 130 gram i och rev i lite parmesan också. Sonen på 18 mån åt med god aptit, kommer laga igen!!
Cecilia
2015-03-09