Pestolasagne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pestolasagne

En vegetarisk pestolasagne där tomatblandningen gör det där lilla extra. Fräs löken och rör därefter ned tomaterna och majsen och låt det koka några minuter. Blanda kvarg med smetana och mjölk, krydda med salt och peppar. Varva sedan med lasagneplattor, avsluta i ugnen och servera med ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tomatblandning: Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i oljan i en gryta och rör ner krossade och passerade tomater och majs med spadet. Låt det koka några minuter på svag värme. Rör ner peston.
  3. Kvargsmet: Blanda kvarg, smetana och mjölk i en bunke, krydda med salt och peppar.
  4. Montering: Smörj en ugnssäker form med matfettet. Varva lasagneplattorna tomatblandningen och kvargsmeten i formen. Avsluta med kvargsmeten.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Servera lasagnen med ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor (måste ev förkokas).
Gör laktosfri: välj kvarg, smetana, mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i peston, kan innehålla mjölkprotein. Byt ut kvarg och smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kontrollera att lasagneplattorna inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatblandning
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 390 g krossade tomater med chili
  • 500 g passerade tomater
  • 340 g majskorn
  • 1 dl pesto
Kvargsmet
  • 500 g kvarg (0,1%)
  • 2 dl smetana
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Montering
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3694 kJ / 881 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept