Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paprika- och chorizopasta med spenat

En delikat paprikapasta som får extra sting av den färska chorizon. Lök, paprika och korv skivas och steks i en het panna som kryddas med timjan och peppar. Till denna rätt serveras också en krämig mozzarellasallad blandad med spenat och nykokt lumaconi. Välkommen till bords.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i tärningar.
  2. Skär korven i skivor.
  3. Stek lök, paprika och korv i olivoljan i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär mozzarellan i bitar och blanda den med spenaten.
  6. Servera chorizon och grönsakerna med pastan och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 förp färsk chorizo (à 270 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (lumaconi)
  • 125 g mozzarella
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3190 kJ / 763 kCal