Aubergine- och pastalåda med chorizo
Gratänger, som denna med pasta, aubergine och chorizo, passar utmärkt på hösten då vardagens rutiner gör att mindre tid kan ägnas matlagningen. Eftersom de oftast sköter sig själva i ugnen får du får tid för annat. Att de dessutom mättar bra och är värmande är extra plus när höstmörkret och kylan känns utanför fönstret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
125 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g kvarg (1 %)
800 g körsbärstomater på burk
500 g grillade paprikor
200 g färska lasagneplattor
160 g skivad chorizo
Till servering
100 g råkostsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2023 KJ / 483 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater41.2 g
Protein26.8 g
Kommentarer
Ingen höjdare, för mycket körsbärstomater
Christina
2024-02-01Jag tog i mer korv som jag stekte i slantar lite lätt innan och sen blandade jag i korven och paprikan i tomatröran så blev det enkelt att varva röra, plattor och kvarg. Gott!
Anne-christine
2015-11-27God mat och väldigt mycket! Fast vi åt rejält så blev det matlådor! Vi tog dock lite mer korv än vad som stod.
Agneta
2012-11-03