Gratänger, som denna med pasta, aubergine och chorizo, passar utmärkt på hösten då vardagens rutiner gör att mindre tid kan ägnas matlagningen. Eftersom de oftast sköter sig själva i ugnen får du får tid för annat. Att de dessutom mättar bra och är värmande är extra plus när höstmörkret och kylan känns utanför fönstret.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
44 2012
Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg och byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: använd äggfria lasagneplattor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anne-christine
2015-11-27Jag tog i mer korv som jag stekte i slantar lite lätt innan och sen blandade jag i korven och paprikan i tomatröran så blev det enkelt att varva röra, plattor och kvarg. Gott!
Agneta
2012-11-03God mat och väldigt mycket! Fast vi åt rejält så blev det matlådor! Vi tog dock lite mer korv än vad som stod.