Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Aubergine- och pastalåda med chorizo

Gratänger, som denna med pasta, aubergine och chorizo, passar utmärkt på hösten då vardagens rutiner gör att mindre tid kan ägnas matlagningen. Eftersom de oftast sköter sig själva i ugnen får du får tid för annat. Att de dessutom mättar bra och är värmande är extra plus när höstmörkret och kylan känns utanför fönstret.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär auberginen och mozzarellan i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlöken i hälften av olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt oregano, tomatpuré och vatten. Låt koka ihop ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner kvargen.
  4. Stek aubergineskivorna på båda sidor i resten av oljan. Tillsätt körsbärstomaterna och koka ca 5 minuter.
  5. Skär den avrunna paprikan i bitar. Varva lasagneplattor, tomat- och aubergineröra, kvargröra, chorizo och paprikabitar i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Avsluta med ett lager kvargröra och toppa med mozzarellan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Servera med salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg och byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: använd äggfria lasagneplattor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 125 g mozzarella
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g kvarg (1 %)
  • 800 g körsbärstomater på burk
  • 500 g grillade paprikor
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 160 g skivad chorizo
Till servering
  • 100 g råkostsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2023 kJ / 483 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer