Aubergine- och pastalåda med chorizo

6
2
Aubergine- och pastalåda med chorizo

Gratänger, som denna med pasta, aubergine och chorizo, passar utmärkt på hösten då vardagens rutiner gör att mindre tid kan ägnas matlagningen. Eftersom de oftast sköter sig själva i ugnen får du får tid för annat. Att de dessutom mättar bra och är värmande är extra plus när höstmörkret och kylan känns utanför fönstret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012

Aubergine- och pastalåda med chorizo

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
125 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g kvarg (1 %)
800 g körsbärstomater på burk
500 g grillade paprikor
200 g färska lasagneplattor
160 g skivad chorizo

Till servering

100 g råkostsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg och byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: använd äggfria lasagneplattor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Anne-christine

2015-11-27

Jag tog i mer korv som jag stekte i slantar lite lätt innan och sen blandade jag i korven och paprikan i tomatröran så blev det enkelt att varva röra, plattor och kvarg. Gott!

Agneta

2012-11-03

God mat och väldigt mycket! Fast vi åt rejält så blev det matlådor! Vi tog dock lite mer korv än vad som stod.

Näringsvärde per portion

Energi 2023 KJ / 483 kCal
Fett 22.1 g
Kolhydrater 41.2 g
Protein 26.8 g
Läs mer om näringsvärden