Bondomelett med spenat och chorizo

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
2
Bondomelett med spenat och chorizo

Bondomeletten är en enkel lunch- eller middagsrätt där du kan variera innehållet med det som finns hemma för tillfället. Denna omelett är smaksatt med spenat, chorizo, potatis och paprika. Toppa med lufttorkad skinka och servera med en grönsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Bondomelett med spenat och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
180 g grillad paprika
4 kokta potatisar (à 100 g)
240 g chorizo
3 msk olivolja
65 g babyspenat
7 ägg
2 morötter
1 påse färdigskuren sallad
3/4 msk vitvinsvinäger
80 g lufttorkad skinka
salt
peppar

Gör så här

Så här gör du- texten är beräknad för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Supergod! Enkel att laga och passar perfekt till lunch eller middag.

Christelle

2021-06-06

Lättklagat och jättegott! Även gott som matlåda dagen därpå!

Hanna

2011-08-29

Näringsvärde per portion

Energi2578 KJ / 617 kCal
Fett37 g
Salt4.1 g
Kolhydrater39 g
Protein32 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chorizo med ljummen potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvomelett med spenat
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelett med chorizo, ost, paprika och bladspenat
Betyg 3.7 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chorizo med potatis och persiljetzatziki
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprika- och chorizopasta med spenat
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelett i matlåda
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga