Bondomelett med spenat och chorizo

21
2
Bondomelett med spenat och chorizo

Bondomeletten är en enkel lunch- eller middagsrätt där du kan variera innehållet med det som finns hemma för tillfället. Denna omelett är smaksatt med spenat, chorizo, potatis och paprika. Toppa med lufttorkad skinka och servera med en grönsallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Bondomelett med spenat och chorizo

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
180 g grillad paprika
4 kokta potatisar (à 100 g)
240 g chorizo
3 msk olivolja
65 g babyspenat
7 ägg
2 morötter
1 påse färdigskuren sallad
3/4 msk vitvinsvinäger
80 g lufttorkad skinka
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.
Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.

Gör så här

Så här gör du- texten är beräknad för 4 port.

Tips

Knapriga skinkchips: Sätt ugnen på 225°C. Lägg ut skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 5–6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Christelle

2021-06-06

Supergod! Enkel att laga och passar perfekt till lunch eller middag.

Hanna

2011-08-29

Lättklagat och jättegott! Även gott som matlåda dagen därpå!

Näringsvärde per portion

Energi 2578 KJ / 617 kCal
Fett 37 g
Salt 41 g
Kolhydrater 39 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden