Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bondomelett med spenat och chorizo

Bondomeletten är en enkel lunch- eller middagsrätt där du kan variera innehållet med det som finns hemma för tillfället. Denna omelett är smaksatt med spenat, chorizo, potatis och paprika. Toppa med lufttorkad skinka och servera med en grönsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är beräknad för 4 port.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Låt paprikan rinna av och skär den i strimlor. Skär potatis och korv i mindre bitar.
  3. Stek lök, paprika, korv och potatis i 1 msk av oljan ca 3 minuter i en stor stekpanna. Blanda ner spenaten och låt fräsa med någon minut. Lägg över allt i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
  4. Vispa ihop ägg, 1/2 dl vatten, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll äggsmeten över grönsakerna och korven. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter, tills omeletten har stelnat och fått fin färg. Gör salladen under tiden.
  5. Skala och grovriv morötterna. Blanda med salladen i en skål. Häll på en dressing av resterande olja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  6. Toppa omeletten med lufttorkad skinka eller skinkchips (se tipstexten nedan). Servera med grönsalladen och gärna en bit bröd.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men innehåller ägg.
Kontrollera innehållet i korven för samtliga allergener.

Tips

Knapriga skinkchips: Sätt ugnen på 225°C. Lägg ut skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 5–6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 180 g grillad paprika
  • 4 kokta potatisar (à 100 g)
  • 240 g chorizo
  • 3 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • 7 ägg
  • 2 morötter
  • 1 påse färdigskuren sallad
  • 3/4 msk vitvinsvinäger
  • 80 g lufttorkad skinka
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2578 kJ / 617 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept