Lasagne med portabello
Man kan göra lasagne på nästan vilken fyllning som helst, och här har vi valt en på portabellosvamp och gröna linser! Istället för bechamelsås blandar du crème fraiche med mjölk och tomatpesto, och varvar dina lager med.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021
Ingredienser
4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
200 g portabellosvamp
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1/2 dl tomatpesto
12 st torra lasagneplattor
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 1/2 dl riven ost
70 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3600 KJ / 863 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater101 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Eftersom vi har en hel del torkad karl-johan så tog jag det istället för att köpa portabello. 😋 Jag gillade inte själva pastan, den kändes mjölig och halvrå. Tar färsk nästa gång och testar. Smakerna var goda. Maken gillade dock. Vilket ju är bra betyg från nån som tror att han kommer att svälta ihjäl om han inte får kött, sås och potatis.
Mona
2022-02-13Tråkig smak. Vi fick Dolmio pastasås i matkassen och det passade inte alls. Tog över allt annat.
Andreas
2021-02-09Lättlagat, gott!
Ulrika
2021-02-04