Lasagne med portabello

12
5
Lasagne med portabello

Man kan göra lasagne på nästan vilken fyllning som helst, och här har vi valt en på portabellosvamp och gröna linser! Istället för bechamelsås blandar du crème fraiche med mjölk och tomatpesto, och varvar dina lager med.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Lasagne med portabello

Ingredienser

4 portioner
2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
200 g portabellosvamp
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
1/2 dl tomatpesto
12 st torra lasagneplattor
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 1/2 dl riven ost
70 g salladsmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche, mjölk och ost till mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Gör gärna en vinägrett till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Mona

2022-02-13

Eftersom vi har en hel del torkad karl-johan så tog jag det istället för att köpa portabello. 😋 Jag gillade inte själva pastan, den kändes mjölig och halvrå. Tar färsk nästa gång och testar. Smakerna var goda. Maken gillade dock. Vilket ju är bra betyg från nån som tror att han kommer att svälta ihjäl om han inte får kött, sås och potatis.

Andreas

2021-02-09

Tråkig smak. Vi fick Dolmio pastasås i matkassen och det passade inte alls. Tog över allt annat.

Ulrika

2021-02-04

Lättlagat, gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3600 KJ / 863 kCal
Fett 34 g
Salt 5 g
Kolhydrater 101 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden