Lins- och portabellogryta med rosmarin

24
3
Lins- och portabellogryta med rosmarin

Denna mustiga gryta är både matig och värmande. När linser, zucchini och portabello tillsammans med rosmarin och en skvätt vin kokar samman, sprider sig direkt en underbar väldoft i köket!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Lins- och portabellogryta med rosmarin

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
3 dl
torra röda linser
2 dl
rött matlagningsvin
1
förp hela tomater (à 390 g)
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
rödlök
200 g
portabellosvamp
1
zucchini (à ca 300 g)
1/2
kruka rosmarin
3 msk
olja
1/2 tsk
sambal oelek
-
salt
-
peppar
1
kruka sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna grytan med lite spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Tom

2021-01-11

Enkelt och supergott!

Britt marie

2020-11-19

Enkel , gillade den

Gulay

2019-01-29

Jag gjorde denna gryta men både jag och min vuxna dotter blev besvikna,den var inte god:( Jag slängde allt. Var så smaklös,matlagningsvinet tog över. Blev inte lika färgglad som på bilden,konserv hela tomater ger inte så mycket färg. Nej var ingen höjdare.

Näringsvärde per portion

Energi 2035 KJ / 486 kCal
Fett 11 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 69 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept