Pappardelle med portabello och sparris

Betyg 3.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pappardelle med portabello och sparris

Pappardelle och portabello är svårt att säga flera gånger om, men desto lättare att laga! På ca 20 minuter har du en rätt vi med säkerhet gärna skulle beställa på restaurang. Smakerna av persilja, citron, vitlök och chili gifter sig fint och blir otroligt gott i kombination med den krämiga pastan och portabellosvamp.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Pappardelle med portabello och sparris

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)

Sås

1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron
salt
peppar

Topping

1 rödlök
200 g portabellosvamp
250 g sparris
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott och lättlagat

    Sara

  • Mycket gott! Tillsatte dock grönsaksbuljong till matgrädde för extra smak

    Marie

Näringsvärde per portion

Energi2373 KJ / 567 kCal
Fett21 g
Salt1.6 g
Kolhydrater69 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lasagne med portabello
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lins- och portabellogryta med rosmarin
    Betyg 3.2 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad