Pappardelle med örtströsselkyckling

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Pappardelle med örtströsselkyckling

Härlig och smakrik pastarätt med kyckling för vardagar de luxe. Strösslet som strös över kycklingen smakar citron och persilja och ger en fräsch sommarkänsla.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Pappardelle med örtströsselkyckling

Ingredienser

4 portioner
1 tsk  smör eller margarin
ca 900 g  kycklingben
salt och peppar
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
250 g  champinjoner
1 msk  olivolja
400 g  körsbärstomater på burk
1 dl  vatten
2 msk  tomatpuré
4   port pasta (gärna pappardelle)
20 g  bladpersilja
1   citron
1 dl  parmesanflarn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2751 KJ / 658 kCal
Fett26 g
Salt1.9 g
Kolhydrater61 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingsoppa "allt-i-ett"
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hoisinkryddade kycklingben
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampsedani med lufttorkad skinka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Buttermilk fried chicken
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tortiglioni med aubergine
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampbolognese
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga