Pappardelle med örtströsselkyckling
Härlig och smakrik pastarätt med kyckling för vardagar de luxe. Strösslet som strös över kycklingen smakar citron och persilja och ger en fräsch sommarkänsla.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
Ingredienser
4 portioner
1 tsk smör eller margarin
ca 900 g kycklingben
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 msk olivolja
400 g körsbärstomater på burk
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
4 port pasta (gärna pappardelle)
20 g bladpersilja
1 citron
1 dl parmesanflarn
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2751 KJ / 658 kCal
Fett26 g
Salt1.9 g
Kolhydrater61 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer