Pappardelle med örtströsselkyckling

1
0
Pappardelle med örtströsselkyckling

Härlig och smakrik pastarätt med kyckling för vardagar de luxe. Strösslet som strös över kycklingen smakar citron och persilja och ger en fräsch sommarkänsla.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Pappardelle med örtströsselkyckling

Ingredienser

4 portioner
1 tsk smör eller margarin
ca 900 g kycklingben
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 msk olivolja
400 g körsbärstomater på burk
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
4 port pasta (gärna pappardelle)
20 g bladpersilja
1 citron
1 dl parmesanflarn

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2751 KJ / 658 kCal
Fett 26 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 61 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden