Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svampsedani med lufttorkad skinka

Sedanipasta är ett smalt pastarör med räfflad yta och har sitt ursprung i norra Neapel. Att pastan heter sedani är för att den påminner om en smal selleristjälk och ordet sedano betyder just selleri. Tillsammans med svamp, lufttorkad skinka och parmesanflarn blir denna rätt både god och mättande!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlök och lök.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna. Lägg i svampen och lökhacket. Stek tills vattnet har kokat bort och svampen är lite brynt. Krydda med salt och peppar.
  3. Smula i buljongtärningen. Pressa över citronen och låt koka in.
  4. Strimla parmaskinkan och lägg i den och tomaterna i stekpannan. Låt sjuda några minuter. Salta och peppra.
  5. Koka pastan "al dente" enligt anvisningen på förpackningen. Hacka persiljan.
  6.  Blanda ihop pastan och såsen. Vänd ner persiljan.
  7. Servera Svampsedanin tillsammans med parmesanen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 450 g svampmix
  • salt och peppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 citron
  • 90 g parmaskinka
  • 400 g körsbärstomater
  • 4 portioner pasta (gärna sedani)
  • 20 g bladpersilja
  • 45 g parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2152 kJ / 514 kCal