Svampsedani med lufttorkad skinka

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Svampsedani med lufttorkad skinka

Sedanipasta är ett smalt pastarör med räfflad yta och har sitt ursprung i norra Neapel. Att pastan heter sedani är för att den påminner om en smal selleristjälk och ordet sedano betyder just selleri. Tillsammans med svamp, lufttorkad skinka och parmesanflarn blir denna rätt både god och mättande!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012

Svampsedani med lufttorkad skinka

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
450 g  svampmix
salt och peppar
1   köttbuljongtärning
1   citron
90 g  parmaskinka
400 g  körsbärstomater
4   portioner pasta (gärna sedani)
20 g  bladpersilja
45 g  parmesanflarn

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2152 KJ / 514 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater62.6 g
Protein23.8 g

Testa liknande recept

Parmachips
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tortellinisoppa
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilika- och parmalindad grissini
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmaklädd bananschalottenlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Het kålpasta med sardeller och lufttorkad skinka
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenat- och parmesanomelett med serranoskinka
Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga