Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortiglioni med aubergine

Enkelt och mättande recept på tortiglioni med aubergine, vitlök, nötfärs, salladslök och bladpersilja. Denna förträffliga pastarätt är snabblagad, smakar gott och passar alla i familjen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn köttfärsen i 2 tsk av olivoljan i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och paprikapulver.
  3. Pressa vitlöken över köttfärsen och stek ytterligare någon minut. Häll över fräset i en kastrull och rör i tomatpuré, buljongtärning och vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter.
  4. Skär auberginen i tärningar och stek den gyllenbrun i resten av olivoljan i en stekpanna. Strimla salladslöken och hacka persiljan. Blanda allt med köttfärsen. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Blanda sist ner den nykokta pastan och servera med parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna tortiglioni)
  • ca 480 g nötfärs
  • 3 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 påse (à 125 g) salladslök
  • 1/2 kruka bladpersilja
Till servering
  • 1 dl parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2150 kJ / 515 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer