Kycklingsoppa "allt-i-ett"

5
1
Kycklingsoppa "allt-i-ett"

Kycklingsoppa "allt-i-ett" är smakrik och matig. Potatis, palsternacka, morot och lök får koka tillsammans med kycklingen. Krispiga sockerärtor gör susen i soppan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007

Kycklingsoppa "allt-i-ett"

Ingredienser

6 portioner
ca 900 g kycklingben
3 - 4 potatisar
2 - 3 morötter
1 - 2 palsternackor
1 gul lök
2 l vatten
4 msk kycklingfond på flaska
10 - 15 champinjoner
150 g sockerärtor (eller vanliga frysta ärter)
1 msk mejram
1 tsk salt
2 krm peppar
t ex bladpersilja eller färsk koriander till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Vill du ha lite med indisk smak kan du krydda med spiskummin, paprikapulver eller lite curry. Är du ute efter hetta - släng i en hackad chilifrukt med champinjonerna och sockerärterna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Annika

2008-08-21

Kanongod soppa. Vi brukar göra den mer som en gryta så att den blir lite matigare (har i mer rotgrönsaker) och använder kycklingfile istället. Självklart chilipulver i grytan också så att den får lite mer "sting". Den blir jättegod och är riktigt mager. Jag gör den i dubbel sats och fryser in i matlådor. Passar perfekt i lunchlådan på jobbet.

Näringsvärde per portion

Energi 1090 KJ / 260 kCal
Fett 10 g
Läs mer om näringsvärden