Kycklingsoppa "allt-i-ett"
Kycklingsoppa "allt-i-ett" är smakrik och matig. Potatis, palsternacka, morot och lök får koka tillsammans med kycklingen. Krispiga sockerärtor gör susen i soppan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2007
Ingredienser
6 portioner
ca 900 g kycklingben
3 - 4 potatisar
2 - 3 morötter
1 - 2 palsternackor
1 gul lök
2 l vatten
4 msk kycklingfond på flaska
10 - 15 champinjoner
150 g sockerärtor (eller vanliga frysta ärter)
1 msk mejram
1 tsk salt
2 krm peppar
t ex bladpersilja eller färsk koriander till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1090 KJ / 260 kCal
Fett10 g
Kommentarer
Det står inget alls om purjo i ingredienslistan.. 🤔
Klara
2023-12-09Kanongod soppa. Vi brukar göra den mer som en gryta så att den blir lite matigare (har i mer rotgrönsaker) och använder kycklingfile istället. Självklart chilipulver i grytan också så att den får lite mer "sting". Den blir jättegod och är riktigt mager. Jag gör den i dubbel sats och fryser in i matlådor. Passar perfekt i lunchlådan på jobbet.
Annika
2008-08-21