Svampbolognese

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
3
Svampbolognese

Spaghetti med köttfärssås, fast med mer smak helt enkelt. En bolognese med den hemliga ingrediensen – champinjoner. Görs på nötfärs, körsbärstomater och serveras med en frisk sallad av ruccola beströdd med parmesan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Svampbolognese

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
250 g champinjoner
1 rödlök
2 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
ca 500 g nötfärs
2 msk tomatpuré
400 g konserverade körsbärstomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
65 g rucola
1/2 ask parmesanflarn (à 95 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Enkel köttfärssås. Enligt vår tycke och smak så var det för kort koktid. Skulle varit bättre om den hade fått koka in riktigt ordentligt.

Anna

2013-11-01

Hej Annika! Med svamp, små tomater, rucola och parmesan tycker i alla fall vi att den definitivt passar i Inpirationskassen, däremot ska den inte vara ofta förekommande. Men tack för din synpunkt!

Redaktionen

2013-10-21

Har påpekat vid flera tillfällen att spagetti och köttfärssås inte hör hemma i en Inspirationskasse och ändå kommer det igen. Det hjälper inte att lägga i lite svamp!

Annika

2013-10-17

Näringsvärde per portion

Energi2518 KJ / 602 kCal
Fett21.2 g
Kolhydrater58.3 g
Protein40.9 g

Testa liknande recept

Spaghetti och köttfärssås med rotfrukter
Betyg 3.4 av 5.
102 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatrisoni med karré och champinjonsallad
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatbräserad karré med parmesan
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskpasta
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccolipestopasta
Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt kyckling med tomat- och rucolasallad
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga