Spaghetti med köttfärssås, fast med mer smak helt enkelt. En bolognese med den hemliga ingrediensen – champinjoner. Görs på nötfärs, körsbärstomater och serveras med en frisk sallad av ruccola beströdd med parmesan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkel köttfärssås. Enligt vår tycke och smak så var det för kort koktid. Skulle varit bättre om den hade fått koka in riktigt ordentligt.
Anna
2013-11-01Hej Annika! Med svamp, små tomater, rucola och parmesan tycker i alla fall vi att den definitivt passar i Inpirationskassen, däremot ska den inte vara ofta förekommande. Men tack för din synpunkt!
Redaktionen
2013-10-21Har påpekat vid flera tillfällen att spagetti och köttfärssås inte hör hemma i en Inspirationskasse och ändå kommer det igen. Det hjälper inte att lägga i lite svamp!
Annika
2013-10-17