Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svampbolognese

Spaghetti med köttfärssås, fast med mer smak helt enkelt. En bolognese med den hemliga ingrediensen – champinjoner. Görs på nötfärs, körsbärstomater och serveras med en frisk sallad av ruccola beströdd med parmesan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med pastavatten.
  2. Skiva svampen. Skala och hacka löken.
  3. Stek svamp och lök i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och pressa i vitlöken. Lägg det på en tallrik. Stek sedan färsen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda ner tomatpuré, körsbärstomater och buljong i köttfärsen och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda i svampfräset. Låt allt bli varmt och servera med pastan, ruccolasallad och parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Barnknepet: Tycker barnen inte om svamp, så servera den bredvid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 65 g ruccola
  • 1/2 ask parmesanflarn (à 95 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2518 kJ / 602 kCal