Svampbolognese
Spaghetti med köttfärssås, fast med mer smak helt enkelt. En bolognese med den hemliga ingrediensen – champinjoner. Görs på nötfärs, körsbärstomater och serveras med en frisk sallad av ruccola beströdd med parmesan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
250 g champinjoner
1 rödlök
2 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
ca 500 g nötfärs
2 msk tomatpuré
400 g konserverade körsbärstomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
65 g rucola
1/2 ask parmesanflarn (à 95 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 602 kCal
Fett21.2 g
Kolhydrater58.3 g
Protein40.9 g
Kommentarer
Enkel köttfärssås. Enligt vår tycke och smak så var det för kort koktid. Skulle varit bättre om den hade fått koka in riktigt ordentligt.
Anna
2013-11-01Hej Annika! Med svamp, små tomater, rucola och parmesan tycker i alla fall vi att den definitivt passar i Inpirationskassen, däremot ska den inte vara ofta förekommande. Men tack för din synpunkt!
Redaktionen
2013-10-21Har påpekat vid flera tillfällen att spagetti och köttfärssås inte hör hemma i en Inspirationskasse och ändå kommer det igen. Det hjälper inte att lägga i lite svamp!
Annika
2013-10-17