Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hoisinkryddade kycklingben

Dessa underbara, hoisinkryddade kycklingben kommer bli hela familjens nya favoriträtt! Pensla på den välsmakande hoisinsåsen på de grillade benen och servera dem beströdda med persilja till fräst, smakrik svamp, ris, krispig sallad och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Krydda kycklingbenen generöst med salt och peppar och lägg över på ett ugnssäkert fat. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Ta ut från ugnen. Pensla benen med hoisinsås och strö över persiljan.
  4. Skiva champinjonerna grovt. Strimla purjolöken. Stek svampen i en het panna med olja tills den fått fin färg. Tillsätt sojasåsen och purjolöken och fräs ytterligare 1 -2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingbenen och svampen med basmatiris, en grönsallad och gärna bröd.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Gluten kan förekomma i hoisinsås, men i så fall kan den uteslutas och ersättas med t ex japansk soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kycklingben (färska eller tinade frysta)
  • 1 dl hoisinsås
  • 2 msk finhackad persilja
  • 200 g champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk sojasås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 560 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB