Pannkakstårta
Enkelt och gott är det att bjuda på pannkakstårta. Stekta pannkakor, vispad grädde och sylt varvas till en vacker tårta. Toppa din pannkakstårta med valfria bär och lite florsocker. Tårtan med pannkakor serveras gärna till fikat eller kanske som en enkel efterrätt.
Ingredienser
8 portioner
Pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
ca 2 msk smör (till stekning)
Fyllning
5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
3 dl sylt
Topping
300 g färska bär (t ex jordgubbar och blåbär)
2 kvistar citronmeliss
1 tsk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 479 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g
Kommentarer
Jag menar vilken sylt?
Kevin
2024-07-16Hej Kevin! Det går bra med vilken smak som helst på sylten. Välj en som du eller dina matgäster gillar! Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-18Sylt fattas i ingredienslistan
Kevin
2024-07-16Barnen önskar sig alltid pannkakastårta till frukost när de fyller år ❤️
Nadia
2024-03-07