Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Glutenfri pannkaka

Glutenfri pannkaka görs på samma ingredienser som vanliga pannkakor, men du byter ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Stek pannkakorna i smör och servera dem nygräddade tillsammans med din favorittopping.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 pannkakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop glutenfri mjölmix och salt. Vispa ner mjölk, lite i taget, till en jämn smet. Blanda ner ägg och smält smör.
  2. Stek pannkakorna i smör.

Tips

Det finns många glutenfria mjölmixer. Hur mycket som behövs kan variera beroende på sort. Här använde vi Carlshamns »Bageriets ljusa«.

Ingredienser

Portioner: 6 pannkakor
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?