Glutenfri pannkaka

Glutenfri pannkaka görs på samma ingredienser som vanliga pannkakor, men du byter ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Stek pannkakorna i smör och servera dem nygräddade tillsammans med din favorittopping.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Ingredienser
8 pannkakor
3 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
smör till stekning
Serveringsförslag
lättvispad grädde
sylt
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka och utan serveringsförslag.
Receptet är uppdaterat nov 2022.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka och utan serveringsförslag.
Receptet är uppdaterat nov 2022.
Gör så här
Tips
Det finns många glutenfria mjölmixer. Hur mycket som behövs kan variera beroende på sort. Vi har provlagat receptet med med både Lailas gula och Finax mjölmix.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi719 KJ / 172 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums så goda sa min 3 åring 🥰
Elin
2023-11-23De här pannkakorna blir frasiga och mycket godare än när man gör med vetemjöl. Jag valde Leilas glutenfria mjölmix.
Jenny
2023-08-20Bra recept. Funkade bra med havremjölk och Lailas gula mjölmix. Togs ett extra ägg och lät smeten svälla, tillagade i plättlaggen. Alla gillade plättarna inklusive de som tål både vanligt mjöl och mjölk.
Gunilla
2023-05-19