Glutenfri pannkaka
Glutenfri pannkaka görs på samma ingredienser som vanliga pannkakor, men du byter ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Stek pannkakorna i smör och servera dem nygräddade tillsammans med din favorittopping.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011
Ingredienser
8 pannkakor
3 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
smör till stekning
Serveringsförslag
lättvispad grädde
sylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka och utan serveringsförslag.
Energi719 KJ / 172 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt enkelt recept, jag dubblar och fryser in och den blir lika goda upptinade.
Veronica
2024-11-11Byter ut 1 dl mjölmix mot 1 dl jordmandelmjöl för lite matigare känsla.
Maria
2024-10-19Sjukt god 💛🥰🫶
Amanda
2024-10-16