Glutenfri pannkaka

Glutenfri pannkaka görs på samma ingredienser som vanliga pannkakor, men du byter ut mjölet mot glutenfri mjölmix. Stek pannkakorna i smör och servera dem nygräddade tillsammans med din favorittopping.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Ingredienser
8 pannkakor
3 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
smör till stekning
Serveringsförslag
lättvispad grädde
sylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pannkaka och utan serveringsförslag.
Energi719 KJ / 172 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
De blev väldigt fina. Lättare att steka än vanliga pannkakor.
Sofie
2025-03-20Kör Leilas mjölmix, byter 1 dl mot bovetemjöl samt dubblar satsen. Kör i matberedare så blir smeten jämn och fin. Mycket gott! Mina vänner märkte inte att de var glutenfria.
Andreas
2025-02-15Lägg till ett ägg och använd glutenfritt våffel/pannkaksmjöl så blir smeten fastare och mer lättstekt. Lite socker förhöjer smaken ytterligare.
Lars-göran
2025-01-28