Pannbiff med rostade rotfrukter och senapssås

33
1
Pannbiff med rostade rotfrukter och senapssås

Snabblagade saftiga pannbiffar som serveras med färgsprakande ugnsrostade rotfrukter med smak av rosmarin. Pannbiffarna får här sting av dijonsenapens hetta och gifter sig fint med den svalkande basilikasåsen. En god och mättande vardagsmiddag för stora och små!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2022

Pannbiff med rostade rotfrukter och senapssås

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g fast potatis
1 morot
2 palsternackor
250 g rotselleri
2 msk olivolja
salt
peppar
1/2 tsk torkad rosmarin

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
1 msk dijonsenap
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller olja

Senapssås

1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap

För alla

Kontrollera noga innehållet i senapen.  
Innehåller gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt smör eller välj olja. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Pressa i vitlök i färssmeten.

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentar

Anneli

2017-02-21

God och lite vardagslyxig rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 3202 KJ / 765 kCal
Fett 45 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden