Köttfärsbiffar med gräddsås
Enkla köttfärsbiffar gör du med blandfärs, ägg och rostad lök. Nästan lika snabblagat som färdigköpta, men mycket godare. Med grädde i stekpannan får du dessutom en sås på köpet. Servera de saftiga köttfärsbiffarna med kokt potatis och morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 dl rostad lök
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 köttbuljongtärning
250 g morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2723 KJ / 648 kCal
Fett35 g
Salt1.4 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Men som många här skriver, för lite sås🤷♀️Men det blir nog rätt mängd när man näringsberäknar receptet, men svenskarna älskar sina såser så man får alltid göra mer av den och dra på lite mer med kryddningen också, om man vill ha lite mer smak. Inget recept passar alla.
Carina
2024-08-24Jättegoda biffar men som med många andra recept måste man minst dubbla mängden salt och peppar
Emil
2024-04-27Detta är mitt "go-to" recept för köttfärsbiffar. Extra stekt lök samt champinjoner, brunsås samt kokt potatis och middagen är fixad.
Mattias
2023-05-23