Pannbiff i tomatgräddsås

152
2
Pannbiff i tomatgräddsås

Husmanskost när den är som bäst! Uppdatera den klassiska gräddsåsen med en klick tomatpuré. För att få pannbiffarna extra saftiga, låt de sjuda en stund tillsammans med såsen. Skär upp den krispiga romansalladen och servera tillsammans med pannbiffarna och nykokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Pannbiff i tomatgräddsås

Ingredienser

4 portioner

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin

Sås

2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk majsstärkelse

Till servering

4 port pasta (gärna fusilli)
1 romansallad

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Uteslut ägg i färsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

152

Kommentarer

Annika

2017-05-04

Gott grund recept! Mycket mer kryddor behövs. Enkelt att göra. Bra vardagsmat. Tillägg: soya, pepparblandning, chilipeppar m m.

Camilla

2016-01-03

Helt ok, men krydda gärna pannbiffarna mer så att de blir mer smakrika.

Näringsvärde per portion

Energi 3092 KJ / 739 kCal
Fett 41 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 55 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden