Pannbiff i tomatgräddsås
Husmanskost när den är som bäst! Uppdatera den klassiska gräddsåsen med en klick tomatpuré. För att få pannbiffarna extra saftiga, låt de sjuda en stund tillsammans med såsen. Skär upp den krispiga romansalladen och servera tillsammans med pannbiffarna och nykokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
4 portioner
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl vatten
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
Sås
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk majsstärkelse
Till servering
4 port pasta (gärna fusilli)
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3092 KJ / 739 kCal
Fett41 g
Salt2.9 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Kommentarer
Gott grund recept! Mycket mer kryddor behövs. Enkelt att göra. Bra vardagsmat. Tillägg: soya, pepparblandning, chilipeppar m m.
Annika
2017-05-04Helt ok, men krydda gärna pannbiffarna mer så att de blir mer smakrika.
Camilla
2016-01-03