Pannbiff med gräddsås och tomater
Pannbiff med gräddsås, så enkelt och så gott! Såsen gör den här rätten. Du gör den genom att hälla matlagningsgrädden i pannan tillsammans med biffarna och låter det sjuda. Smaksätt sedan med lite soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis och tomater i bitar. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
500 g blandfärs
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 tomater
Att ha hemma
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk svensk senap
2 tsk olja
1 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 566 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man ska inte steka i olja, då skär sig såsen! Använde grovkornig senap. Gott! Nästa gång steker jag i riktigt smör👌
Kjell
2023-01-11Fantastiskt goda! Blandade olja med lite smör att steka i och tog lite extra sötstark senap. De godaste och enklaste biffar jag någonsin gjort!
Marie
2020-11-15Riktigt gott!! Ett tips är att ha i lite vitpeppar i färsen
Karl
2019-12-03