Pannbiff med gräddsås och tomater

16
5
Pannbiff med gräddsås och tomater

Pannbiff med gräddsås, så enkelt och så gott! Såsen gör den här rätten. Du gör den genom att hälla matlagningsgrädden i pannan tillsammans med biffarna och låter det sjuda. Smaksätt sedan med lite soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis och tomater i bitar. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2019

Pannbiff med gräddsås och tomater

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
500 g
blandfärs
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
4
tomater

Att ha hemma

1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
svensk senap
2 tsk
olja
1 msk
japansk soja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av såsen med en torkad ört, t ex basilika eller timjan.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Marie

11/15/2020

Fantastiskt goda! Blandade olja med lite smör att steka i och tog lite extra sötstark senap. De godaste och enklaste biffar jag någonsin gjort!

Karl

12/3/2019

Riktigt gott!! Ett tips är att ha i lite vitpeppar i färsen

Linnéa

12/3/2019

Saltade och pepprade lite mer än receptets anvisning. Men jäklar så gott detta blev!!

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 566 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept