UNDER 45 MIN | Enkel

Pannbiff med gräddsås och tomater

Pannbiff med gräddsås, så enkelt och så gott! Såsen gör den här rätten. Du gör den genom att hälla matlagningsgrädden i pannan tillsammans med biffarna och låter det sjuda. Smaksätt sedan med lite soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis och tomater i bitar. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda färsen med salt, peppar och senap. Forma till två biffar per portion.
  3. Bryn pannbiffarna i oljan i en stekpanna.
  4. Sänk värmen och häll i grädde. Låt sjuda ca 5 minuter, vänd biffarna då och då. Krydda med soja och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i bitar.
  6. Servera biffarna i såsen med potatis och tomat.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaka gärna av såsen med en torkad ört, t ex basilika eller timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 500 g blandfärs
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 4 tomater
Att ha hemma
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk svensk senap
  • 2 tsk olja
  • 1 msk japansk soja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2370 kJ / 566 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept