Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Ostgratinerad jättebiff i tomatsås

Saftig färsbiff innehållande rostad lök är lika gott som det låter! Färsen formas och pastasås hälls över ihop med den rivna osten innan den tillagas färdigt i ugnen. Till detta äts kokt ris och fräsch sallad. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Blanda rostad lök och färs i en ugnsform och tryck färsen platt. Salta och peppra och gör gropar med fingrarna i färsen. Fördela pastasåsen över färsen och ner i groparna. Strö över osten.  
  3. Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på färsen är 72˚C.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera jättebiffen med ris och sallad.

För alla

Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök. Välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Krydda biffen med chilipeppar för lite extra hetta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl rostad lök
  • 500 g blandfärs
  • 390 g pastasås med basilika
  • 1/2 påse riven gratängost (à 150 g)
  • 1 huvudsallad
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 4 port ris eller annat gryn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2990 kJ / 715 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer