Kryddiga pannbiffar med couscous
Varför inte lite kryddiga pannbiffar till middag, så här mitt i veckan? Du kryddar upp färsen med spiskummin och cayennepeppar, formar dem till biffar och steker dem i oljad stekpanna. Servera ihop med couscous och en gurkyoghurt du smaksätter med vitlök, salt och peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020
Ingredienser
4 portioner
Pannbiffar
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk chilisås
1/2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
500 g blandfärs
2 tsk olja
Gurkyoghurt
1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 port couscous
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2797 KJ / 668 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott med vitlökssåsen till. Hade blive torrt annars
Terese
2020-02-25Gott och nyttigt! Äskad av både vuxna och barn
Katarzyna
2020-02-22