Kryddiga pannbiffar med couscous

3
2
Kryddiga pannbiffar med couscous

Varför inte lite kryddiga pannbiffar till middag, så här mitt i veckan? Du kryddar upp färsen med spiskummin och cayennepeppar, formar dem till biffar och steker dem i oljad stekpanna. Servera ihop med couscous och en gurkyoghurt du smaksätter med vitlök, salt och peppar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2020

Kryddiga pannbiffar med couscous

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk chilisås
1/2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
500 g blandfärs
2 tsk olja

Gurkyoghurt

1/2 gurka
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
4 port couscous
65 g babyspenat

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Chilisåsen i biffarna kan bytas ut mot sweet chili eller mjölk.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Terese

2020-02-25

Gott med vitlökssåsen till. Hade blive torrt annars

Katarzyna

2020-02-22

Gott och nyttigt! Äskad av både vuxna och barn

Näringsvärde per portion

Energi 2797 KJ / 668 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden