Pannbiff i tomatsås med oregano

Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
0
Pannbiff i tomatsås med oregano

Italienskdoftande rätt där saftiga pannbiffar får sjuda med ljuvlig tomatsås. Genom att koka pannbiffarna i såsen integreras tomatsmaken i köttet samtidigt som såsen tar smak av biffarna och ger rätten ett härligt djup. Servera tillsammans med ris och en fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2016

Pannbiff i tomatsås med oregano

Ingredienser

4 portioner

Pannbiffar

1 dl  mjölk
1/2 dl  ströbröd
1   ägg
ca 500 g  blandfärs
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör eller margarin
390 g  tomatsoppa
1/2 dl  vatten
1   röd paprika
1/2   kruka oregano

Ris

4   port ris (eller pasta)

Sallad

1/2   gurka
1/2   cosmopolitansallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatsoppan.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2462 KJ / 588 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Ostgratinerad jättebiff i tomatsås
Betyg 4.1 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärsbiffar med gräddsås
Betyg 4.2 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff i tomatgräddsås
Betyg 3 av 5.
152 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med gräddsås och tomater
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med pasta och tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med gräddiga ärtor
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga