Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pannbiff i tomatsås med oregano

Italienskdoftande rätt där saftiga pannbiffar får sjuda med ljuvlig tomatsås. Genom att koka pannbiffarna i såsen integreras tomatsmaken i köttet samtidigt som såsen tar smak av biffarna och ger rätten ett härligt djup. Servera tillsammans med ris och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Panbiffar: Blanda mjölk, ströbröd och ägg i en bunke. Rör runt och låt svälla ca 2 minuter. Blanda ner färsen och krydda med salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar.
  2. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Panbiffar: Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna på medelvärme. Sänk värmen och tillsätt tomatsoppan och vattnet och sjud ca 6 minuter.  
  4. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar och grovhacka oreganon. Lägg ner allt i såsen.
  5. Sallad: Hyvla gurkan med en osthyvel eller skär den i stavar. Skär salladen i bitar och blanda med gurkan och krydda med salt och peppar. Ringla gärna över lite olivolja och vinäger.
  6. Servera pannbiffarna i såsen med riset och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatsoppan.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Pannbiffar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 390 g tomatsoppa
  • 1/2 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 1/2 kruka oregano
Ris
  • 4 port ris (eller pasta)
Sallad
  • 1/2 gurka
  • 1/2 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2462 kJ / 588 kCal