UNDER 45 MIN | Medel

Pannbiff med löksås

Ibland vill en hungrig mage ha en riktig middagsklassiker; pannbiff med potatis och sås! Såsen innehåller lite lök, vilket ger en perfekt smakspets, och saltas upp med lite soja. Ät ihop med fräsch gurka och låt maten tysta munnar och magar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Biffar: Blanda ströbröd, mjölk, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla någon minut. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma färsen till 8 små biffar och bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna.
  4. Lägg biffarna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen på biffarna är 70°C, ca 12 minuter.
  5. Löksås: Skala och hacka löken. Bryn den i smöret i en stekpanna. Blanda mjölk och majsstärkelse och häll i pannan tillsammans med grädde, smulad buljongtärning och soja. Koka försiktigt ca 5 minuter och smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Skär gurkan i tärningar.
  7. Servera pannbiffarna med sås, potatis och gurka, gör gärna Pressgurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Pannbiff
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
Löksås
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller olja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 3312 kJ / 790 kCal