Pannbiff med löksås

Ibland vill en hungrig mage ha en riktig middagsklassiker; pannbiff med potatis och löksås! Såsen ger en perfekt smakspets, och saltas upp med lite soja. Ät ihop med fräsch gurka och låt maten tysta munnar och magar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1/2 msk olja
Löksås
2 dl hackad fryst eller färsk lök (2 dl hackad motsvarar 1-2 lökar)
1 msk smör eller olja
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk japansk soja
salt
peppar
1 gurka
Gör så här
00:12:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på blandfärs.
Energi3020 KJ / 721 kCal
Fett40 g
Salt2.4 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Superbra recept! Jag hade 2kg 50-50 färs. Adderade dock 2 ägg och en fint hackad gul lök till färsen. Gjorde bara biffar inte löksås, därav 4 ☆
Pia
2024-12-28Gottigotti
Pia
2024-12-26Vilken mat! Så gott, även sonen som inte gillar lök i maten, åt med god aptit. Hade smörgås gurka, lingonsylt och sallad till.
Emelie
2024-12-17