Snabblasagne
Som en lasagne al forno, fast snabbare! Precis, här är en lasagne utan bechamelsås. Du lagar den istället på crème fraiche och en pastasås med smak av tomat och basilika. Smidigt! Genom att du kokar ihop såsen och köttfärsen spar du in på momenten och får ett krämigt resultat. Servera med en god sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2024
Ingredienser
4 portioner
5 dl lätt crème fraiche
1 förp pastasås tomat & basilika (à 690 g)
2 dl mjölk
500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 tsk olja
salt
svartpeppar
1 köttbuljongtärningar
12 lasagneplattor
1 cosmopolitansallad eller annan grön sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3304 KJ / 789 kCal
Fett41 g
Salt4.9 g
Kolhydrater61 g
Protein41 g
Kommentarer
Får inte ihop mängden pastasås…ni menar 1 st förpackning á 390g?
Sara
2024-09-15Går lika bra med färsk bandspagetti som lasagneplattor Om du får spagetti över lätt att använda till annan maträtt minskar svinn
Helen
2024-07-16God! Men den där hushållsfärsen är ett skämt som borde förbjudas…
Johanna cecilia
2024-06-18