Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Snabblasagne

Som en lasagne al forno, fast snabbare! Precis, här är en lasagne utan bechamelsås. Du lagar den istället på crème fraiche och en pastasås med smak av tomat och basilika. Smidigt! Genom att du kokar ihop såsen och köttfärsen spar du in på momenten och får ett krämigt resultat. Servera med en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda crème fraiche, pastasås och mjölk i en stor kastrull.
  3. Stek färsen i oljan, salta och peppra. Lägg färsen i kastrullen och låt koka upp.
  4. Varva sås och lasagneplattor i en ugnssäker form, avsluta med ett lager sås. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller enligt anvisning på lasagneförpackningen.
  5. Skär salladen i bitar och servera gärna med en vinägrett.
  6. Servera lasagnen med sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pastasåsen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Tips

Toppa gärna lasagnen med lite riven ost innan den sätts in i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 2 förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
  • 500 g blandfärs
  • 9 lasagneplattor
  • 1 cosmopolitansallad
Att ha hemma
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2507 kJ / 599 kCal