Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grundrecept till färsbiffar/köttbullar

Ett smaskigt recept på klassiska färsbiffar och köttbullar. Du gör biffarna/bullarna av bland annat lök, smör, grädde, ströbröd, blandfärs eller nötfärs och ägg. Härliga att servera med potatis och gräddsås!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i matfettet och låt kallna.
  2. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda färsen med salt. Rör ner ägg, peppar och socker.
  4. Blanda löken med ströbrödsblandningen och rör ner den i färsen.
  5. Rulla färsen till köttbullar eller forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna med matfett.
  6. Servera med till exempel kokt potatis eller potatismos, gräddsås och inlagd gurka.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gul lök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk socker
  • 5 msk smör, margarin eller olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!