Grundrecept till färsbiffar/ köttbullar
Ett smaskigt recept på klassiska färsbiffar och köttbullar. Du gör biffarna/bullarna av bland annat lök, smör, grädde, ströbröd, blandfärs eller nötfärs och ägg. Härliga att servera med potatis och gräddsås!
Ingredienser
4 portioner
1 stor gul lök
1 msk smör eller margarin
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs eller nötfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
1/2 tsk strösocker
5 msk smör, margarin eller olja (till stekning)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2094 KJ / 501 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein28 g
Kommentarer
Gott och enkelt recept. Jag gjorde de på nötfärs och då tycker jag att det behövs grädde i smeten. A-C
Ann-christin
2024-12-04Alldeles för lös smet
Kai
2024-02-03Hej, köttbullar med vatten istället för mjölk/grädde är inte ”gott” Med vatten funkar till nöds. Min personliga åsikt
Birgitta
2022-12-14