Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grundrecept till färsbiffar/köttbullar

(5)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett smaskigt recept på klassiska färsbiffar och köttbullar. Du gör biffarna/bullarna av bland annat lök, smör, grädde, ströbröd, blandfärs eller nötfärs och ägg. Härliga att servera med potatis och gräddsås!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gul lök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk socker
  • 5 msk smör, margarin eller olja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i matfettet och låt kallna.
  2. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda färsen med salt. Rör ner ägg, peppar och socker.
  4. Blanda löken med ströbrödsblandningen och rör ner den i färsen.
  5. Rulla färsen till köttbullar eller forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek dem i omgångar i en stekpanna med matfett.
  6. Servera med till exempel kokt potatis eller potatismos, gräddsås och inlagd gurka.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägget.