UNDER 30 MIN | Medel

Pannbiff med gräddsås och picklad gurka

Laga en klassisk svensk husman som på restaurang. Gräddsåsen och den picklade gurkan är vad som gör de här stekta pannbiffarna extra goda. Och utgår du från en färdig såsgrund går det inte att misslyckas. Servera med picklad gurka och kokt potatis. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Stek pannbiffarna i oljan i en stekpanna.
  3. Koka upp den bipackade såsgrunden i en kastrull med grädden och smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och blanda med gurkan. Dela salladen.
  5. Servera biffarna med sås, potatis, sallad och picklad gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pannbiff med sås.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1 förp pannbiff med sås (à 350 g)
  • 1 tsk olja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk persilja
  • 200 g picklad gurka
  • 1 kruka sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3313 kJ / 786 kCal