Pannbiff med löksås och potatis
Pannbiff med löksås och potatis är nn klassisk husmansrätt från 50-talet som kanske framkallar kära barndomsminnen. De välgjorda pannbiffarna som serveras med en löksås, kokt potatis, gurkstavar och en fräsch sallad är en rätt som hela familjen enkelt kan njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Löksås
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1/2 kruka persilja
1 gurka
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 614 kCal
Fett27 g
Salt1.73 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Kommentarer
Gjorde pannbiffarna som det stod i receptet, men blandade färsen länge, men hade 500 g fläskfärs istället. Kokte potatisarna med skalet kvar, eftersom vitaminerna sitter under skalet och försvinner om man kokar potatisarna, när man har skalat dem. Stekte en stor, skalad, skivad gul lök och lade över pannbiffarna i formen, när den hade varit ca 8 min i ugnen på gallret i mitten av ugnen. Gjorde ej någon sås till. Åt hemgjord rönnbärsgelé till och stekt gul lök och potatis.
Eva-maria
2024-11-16Byt ut vattnet till matlagningsgrädde då blir biffarna godare o tillsätt en svätt soja i lökskyn
Ronnie
2024-08-25Mumsigt
Anette
2024-07-30