Pannbiff med löksås och potatis

95
4
Pannbiff med löksås och potatis

En klassisk husmansrätt från 50-talet som kanske framkallar kära barndomsminnen. De välgjorda pannbiffarna som serveras med en löksås, kokt potatis, gurkstavar och en fräsch sallad är en rätt som hela familjen enkelt kan njuta av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Pannbiff med löksås och potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja

Löksås

2 gula lökar
2 tsk strösocker
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1/2 kruka persilja
1 gurka
1 huvudsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med en vinägrett gjord på rödvinsvinäger och olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Ann-mari

2021-06-19

supergoda lättlagade biffar TACK

Josefin

2021-05-09

Gjorde löksåsen med grönsaksfond istället för köttbuljong. Gott!

Paula

2021-02-21

Super gott! Bytte ut blandfärs mot högrevsfärs.

Näringsvärde per portion

Energi 2573 KJ / 614 kCal
Fett 27 g
Salt 1.73 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept