Pannbiff med löksås och potatis

113
7
Pannbiff med löksås och potatis

Pannbiff med löksås och potatis är nn klassisk husmansrätt från 50-talet som kanske framkallar kära barndomsminnen. De välgjorda pannbiffarna som serveras med en löksås, kokt potatis, gurkstavar och en fräsch sallad är en rätt som hela familjen enkelt kan njuta av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Pannbiff med löksås och potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja

Löksås

2 gula lökar
2 tsk strösocker
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1/2 kruka persilja
1 gurka
1 huvudsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd av vetestärkelse och välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med en vinägrett gjord på rödvinsvinäger och olivolja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

113

Kommentarer

Karin

2022-09-04

Prima recept! Kompletterade färsen med lite stekt, finhackad lök. Hela familjen gjorde tummen upp.

Annelie

2022-06-08

Ja,vad ska man säga.Kanon!!!

Stina

2022-03-20

Supergoda och lättlagat. Vatten och Ströbröd blev bättre och godare än Ströbröd och mjölkblandning som man brukar ha. Hade I rostad lök i biffarna också. Blev jättegott.

Näringsvärde per portion

Energi 2573 KJ / 614 kCal
Fett 27 g
Salt 1.73 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden