Pannbiff med löksås och potatis

Pannbiff med löksås och potatis är nn klassisk husmansrätt från 50-talet som kanske framkallar kära barndomsminnen. De välgjorda pannbiffarna som serveras med en löksås, kokt potatis, gurkstavar och en fräsch sallad är en rätt som hela familjen enkelt kan njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Löksås
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
2 tsk strösocker
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1/2 kruka persilja
1 gurka
1 huvudsallad
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2573 KJ / 614 kCal
Fett27 g
Salt1.73 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Kommentarer
Nja, det här kan nog bli bättre. Följde receptet, men pannbiffarna smakade lite ströbröd. Nästa gång byter jag ut vattnet mot mjölk/grädde samt river ner en gul lök i färsen.
Björn
2025-03-17Inte dijonsenap Koktid 4h
Hanna
2025-02-28Glöm i te sockret i löksåsen. Lätt att missa då det inte står i beskrivningen om hur man tillagar såsen.
Richard
2025-01-19