Köttfärslimpa med gräddsås

En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får doppa den i en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs
Sås
1/2 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk rosmarin
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Kommentarer
Lättlagat och gott, la till en finskuren gul lök i smeten och det gjorde susen för smakens skull. Övrigt helt okej
Mikael
2023-10-14Maken tyckte om recepten! Jag la oxfond på limpan. Jag gjorde inte såsen från recepten, istället gjorde jag brunsås från Blå Band. Limpan serverades med rårörda lingon, och nästa gång planerar vi att ha det med inlagd gurka.
Yosie
2023-09-18Jag blandade i 1,5 dl finhackade gula kantareller och 1 dl grovroven greve i smeten. Såsen blev god. Allt var supergott!
Hans gunnar
2023-08-29