Köttfärslimpa med gräddsås

243
32
Köttfärslimpa med gräddsås

Byt ut köttbullarna och prova istället denna saftiga köttfärslimpa. Medan limpan tillagas i ugnen gör du den supersmarriga brunsåsen med smak av rosmarin. Låt såsen koka samman och servera sedan tillsammans med köttfärslimpan, nykokt potatis och färska tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Köttfärslimpa med gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Köttfärslimpa

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1
ägg
1 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 500 g
blandfärs

Sås

1/2
rödlök
1 tsk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
mjölk
1/2 tsk
rosmarin
1
köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk
majsstärkelse
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
3
tomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

243

Kommentarer

Per-erik

2021-05-25

Vad ni än gör, gör den inte i en form. Då färsen inte hänger ihop så blir det bara geggamojja när den ska ut.

Maria

2021-04-25

Blandade i lite kalvfond i färsen. Så galet god maträtt. Kommer att lagas ofta.

Nina

2021-04-13

Otroligt god köttfärslimpa och såsen lika så. Båda barnen slukar i sig precis som vi vuxna.

Näringsvärde per portion

Energi 2627 KJ / 628 kCal
Fett 29 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept