Köttfärslimpa med gräddsås

Betyg 4.3 av 5.
542 personer har röstat
80
Köttfärslimpa med gräddsås

En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får doppa den i en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Köttfärslimpa med gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Köttfärslimpa

1/2 dl  ströbröd
1 dl  mjölk
1   ägg
1 msk  dijonsenap
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
ca 500 g  blandfärs

Sås

1/2   rödlök
1 tsk  olja
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 dl  mjölk
1/2 tsk  rosmarin
1   köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk  majsstärkelse
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)
3   tomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
542 personer har röstat

Kommentarer

Så gott och enkelt till familjens middag!

Kerstin

2024-05-09

Mycket gott men bytte ut löken mot vitlök och senapen mot mildare variant, kanongott! Beräkna ca 10 minuter längre tid i ugnen.

Susanne

2024-05-01

Var ingen höjdare, så smaklös. Smaklökarna vaknar iaf inte på mej. Jag gjorde ett eget ihopakok där smaklökarna fick bestämma. 1/2 kilo blandfärs 1 ägg 5 msk ströbröd 1 dl mjölk 1, 5 msk aijvar 1 msk sötstark senap 1 riven morot 1 tsk socker 2 tsk svartpeppar 2 tsk vitpeppar 3-4 tsk salt 1/5 dl grädde ( knappt) Jag blandade ihop ströbröd och mjölken. Lät det svälla. Sen blandas alla ingredienser samman. Sist tog jag grädden och hällde i och blanda ihop. Smaka av färgen och krydda efter behag Satte in i ugnen ca 50 min på 220° Sås 1 grönsaksbuljong 1 dl vatten 2-3 msk mjöl 5 dl grädde 1 dl mjölk 2-3 msk collorit Salt & peppar efter smak Löste upp buljongen i kokande vatten. Vispade i mjölet och lät det tjockna till. Hällde på grädden, mjölken, colliriten och kryddorna. Låt det sjuda 2 min under omrörning Potatis och lingon serverades till detta och rårivna morötter

Sabina

2024-04-15

Näringsvärde per portion

Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Kålpudding (grundrecept)
Betyg 4.5 av 5.
1130 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kålpudding med gräddsås
Betyg 4.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med löksås
Betyg 4.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassiska köttbullar
Betyg 4.1 av 5.
1076 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålpudding på rödkål
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannbiff med löksås och potatis
Betyg 4.1 av 5.
149 personer har röstat
Under 30 min att tillaga