Köttfärslimpa med gräddsås

En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får äta den tillsammans med en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
Sås
1/2 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk rosmarin
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater
Gör så här
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g

Kommentarer
114 stDet är fasligt mycket gnäll om maten, antingen gillar man den eller så låter man bli att göra den. Sen är det inte samma köttfärslimpa OM man ändrat på hela receptet då är det en helt annan köttfärslimpa. I övrigt så var kf-limpan ganska okej även tidsmässigt,
Carina
Skippa "hushållsfärsen", ärtproteinet är egentligen bara vatten med 6% ärtor, så man betalar för 30% vatten. Annars bra recept.
Fredrik
Verkar bra men: Använder aldrig lök i gräddsås och reder hellre med smör och vetemjöl.
Jan