Köttfärslimpa med gräddsås
En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får äta den tillsammans med en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
Sås
1/2 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk rosmarin
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Kommentarer
Oerhört gott och uppskattad mat av både mig och barnen 😃😋! Väldigt saftigt och gott men som andra har sagt så räcker verkligen inte tiden på 20 min till. Mer närmare 40.
Marcus
2024-12-10Hej Marcus och ni andra som tyckte att det tog längre tid än 20 min. Vi ber så mycket om ursäkt! Vi har skrivit fel, det skulle stå 225 grader. Så skönt att ni ändå var med med termometern och hade koll! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-11Varför ändrar ni inte tiden?
Stefan
2024-12-09Det stämmer inte med 20 minuter i ugnen, minst 40. Vad har hen haft för ugn som har gjort detta recept??? Dåligt! Man ska väl kunna lita på ett recept eller .....
Marianne
2024-11-11