Pannbiff med löksås

Ibland vill en hungrig mage ha en riktig middagsklassiker; pannbiff med potatis och löksås! Såsen ger en perfekt smakspets, och saltas upp med lite soja. Ät ihop med fräsch gurka och låt maten tysta munnar och magar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g blandfärs eller blandfärs (ärt- och nötfärs)
1/2 msk olja
Löksås
2 dl hackad fryst eller färsk lök (2 dl hackad motsvarar 1-2 lökar)
1 msk smör eller olja
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk japansk soja
salt
peppar
1 gurka
Gör så här
00:12:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på blandfärs.
Energi3020 KJ / 721 kCal
Fett40 g
Salt2.4 g
Kolhydrater54 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket goda och saftiga pannbiffar. Jag använde bara stekpanna att steka biffarna i och kokade upp såsen i en kastrull efter att jag hade brynt löken.
Sylwia
2025-06-08En skvätt kalvfond (efter eget tycke och smak) i ströbrödsvätskan samt en finriven lök i färsen blev toppen.
Per
2025-06-03Supergott
Gun
2025-03-18