Panerad torsk med skolans fisksås
Bästa vardagsmiddagen, panerad torsk med gräddfilssås och kokt potatis. Gräddfilssåsen smaksätter du med hackad gurka och dill det blir som den smakade i skolan. Panerad torsk stekt i smör är alltid gott. Helt enkelt en god och snabblagad måltid.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Fisksås
2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 dl hackad inlagd gurka
2 msk hackad färsk dill
1 1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Torsk
salt
peppar
2 förp fryst torskrygg eller torskfilé (à ca 375 g)
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk smör
250 g frysta gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 644 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein47 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Citronsaften är de från citron eller är de citronsaft man ska ha i såsen
Helen
2024-02-20Hej Helen! Det spelar inte så stor roll. Vi använde saft från en citron. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-21Jag brukar ta bostongurka i så är det färdighackat och ändå enklare.
Kerstin
2023-08-30Såsen; väldigt god!
Inez
2023-04-18