Panerad torsk med skolans fisksås

Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
4Klimatsmart
Panerad torsk med skolans fisksås

Bästa vardagsmiddagen, panerad torsk med gräddfilssås och kokt potatis. Gräddfilssåsen smaksätter du med hackad gurka och dill det blir som den smakade i skolan. Panerad torsk stekt i smör är alltid gott. Helt enkelt en god och snabblagad måltid.

Panerad torsk med skolans fisksås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Fisksås

2 dl  gräddfil
1/2 dl  majonnäs
1 dl  hackad inlagd gurka
2 msk  hackad färsk dill
1 1/2 tsk  citronsaft
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Torsk

salt
peppar
2   förp fryst torskrygg eller torskfilé (à ca 375 g)
1/2 dl  vetemjöl
1   ägg
1 dl  ströbröd (gärna panko)
2 msk  smör
250 g  frysta gröna ärtor

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Citronsaften är de från citron eller är de citronsaft man ska ha i såsen

Helen

2024-02-20

Hej Helen! Det spelar inte så stor roll. Vi använde saft från en citron. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-21

Jag brukar ta bostongurka i så är det färdighackat och ändå enklare.

Kerstin

2023-08-30

Såsen; väldigt god!

Inez

2023-04-18

Näringsvärde per portion

Energi2693 KJ / 644 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein47 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Ärt- och örthummus
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön smoothie bowl med spenat och mango
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönsallad med ärt- och basilikadressing
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torskrygg med brynt smörcitronette
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga