Torskrygg med citronmarinerad fänkål och räk & dillsås

3
1
Torskrygg med citronmarinerad fänkål och räk & dillsås

Ta genvägen i köket med enkla och snabba ingredienser som fryst torsk och färdiglagad räk- och dillsås. Välsmakande vardagshjältar som tillagas i ugnen medan du gör ett gott tillbehör på fänkål, citron och gröna ärtor.

Torskrygg med citronmarinerad fänkål och räk & dillsås

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 bitar fryst torskrygg (à 150 g)
salt
svartpeppar
250 g räk- och dillsås

Citronmarinerad fänkål

1 fänkål
2 dl frysta gröna ärtor
skal av 1/2 citron
1 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja

Till servering

65 g mâchesallad eller babyspenat
kokt potatis eller ris

För alla

Läs noga ingrediensen på räk- och dillsåsen. Rätten innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat med potatis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Ulf

2018-02-20

Varför färdig sås?

Redaktionen ICAse

2018-02-21

Hej Ulf! Kanske för att det går snabbare då? Men självklart kan du göra din egen sås om du vill. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1844 KJ / 445 kCal
Fett 19 g
Salt 2.03 g
Kolhydrater 33 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden