Torskrygg med citronmarinerad fänkål och räk & dillsås

2
1
Torskrygg med citronmarinerad fänkål och räk & dillsås

Ta genvägen i köket med enkla och snabba ingredienser som fryst torsk och färdiglagad räk- och dillsås. Välsmakande vardagshjältar som tillagas i ugnen medan du gör ett gott tillbehör på fänkål, citron och gröna ärtor.

Skriv ut
Torskrygg med citronmarinerad fänkål och räk & dillsås

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4
bitar fryst torskrygg (à 150 g)
-
salt
-
svartpeppar
250 g
räk- och dillsås

Citronmarinerad fänkål

1
fänkål
2 dl
frysta gröna ärtor
skal av 1/2
citron
1 msk
färskpressad citronsaft
3 msk
olivolja

Till servering

65 g
mâchesallad eller babyspenat
-
kokt potatis eller ris

För alla

Läs noga ingrediensen på räk- och dillsåsen. Rätten innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat med potatis.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Ulf

2/20/2018

Varför färdig sås?

Redaktionen ICAse

2/21/2018

Hej Ulf! Kanske för att det går snabbare då? Men självklart kan du göra din egen sås om du vill. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1844 KJ / 445 kCal
Fett 19 g
Salt 2.03 g
Kolhydrater 33 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept