Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Ibland är även det allra enklaste överraskande gott, som denna snabblagade risonirätt. Med endast ärtor och mascarpone som sällskap får denna krämiga risoni en mild och god smak som även går hem hos barnen. Servera den tillsammans med en frisk sallad gjord på babyspenat, mynta och citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtorna koka med sista minuten. Häll av i durkslag.
  2. Värm mascarpone och vatten i kastrullen. Blanda risoni och ärtor med mascarponen och krydda med salt och peppar.
  3. Spenatsallad: Blanda saft och rivet skal från citronen med olivoljan och krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med spenat och myntablad.
  4. Till servering: Servera risoni med spenatsallad och valfria tillbehör.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta eller ris.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjökproteinfri: byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta eller ris.

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslagen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 1/2 dl risoni
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 dl mascarpone
  • 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
Spenatsallad
  • 1 msk citronsaft
  • skal från 1 hel citron
  • 1/2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka färsk mynta
Till servering
  • fisk, kyckling eller grillade grönsaker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1123 kJ / 267 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept