Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

13
0 Klimatsmart
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Ibland är även det allra enklaste överraskande gott, som denna snabblagade risonirätt. Med endast ärtor och mascarpone som sällskap får denna krämiga risoni en mild och god smak som även går hem hos barnen. Servera den tillsammans med en frisk sallad gjord på babyspenat, mynta och citron.

Skriv ut
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Ingredienser

4 portioner
3 1/2 dl
risoni
250 g
gröna ärtor
1/2 dl
mascarpone
1/2 dl
vatten
-
salt och svartpeppar

Spenatsallad

1 msk
citronsaft
skal från 1
hel citron
1/2 msk
olivolja
65 g
babyspenat
1
kruka färsk mynta

Till servering

fisk, kyckling eller grillade grönsaker

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta eller ris.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjökproteinfri: byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta eller ris.
Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslagen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1123 KJ / 267 kCal
Fett 7 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 38 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept