Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
Ibland är även det allra enklaste överraskande gott, som denna snabblagade risonirätt. Med endast ärtor och mascarpone som sällskap får denna krämiga risoni en mild och god smak som även går hem hos barnen. Servera den tillsammans med en frisk sallad gjord på babyspenat, mynta och citron.
Ingredienser
4 portioner
3 1/2 dl risoni
250 g gröna ärtor
1/2 dl mascarpone
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
Spenatsallad
1 msk citronsaft
skal från 1 hel citron
1/2 msk olivolja
65 g babyspenat
1 kruka färsk mynta
Till servering
fisk, kyckling eller grillade grönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslagen.
Energi1123 KJ / 267 kCal
Fett7 g
Salt0.05 g
Kolhydrater38 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer