Krispig fiskburgare med panko

8
0
Krispig fiskburgare med panko

Fiskburgare på panerad fiskfilé med panko är poppis hos barnen! Servera fiskburgaren i bröd med picklad gurka och en krämig guacamole gjort på avokado och ärtor. Som tillbehör blir det hemmagjorda pommes frites eller klyftpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Krispig fiskburgare med panko

Ingredienser

4 portioner

Potatis

600 g fast potatis
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt

Picklad gurka

1/2 gurka
1/2 msk färskpressad limejuice
2 tsk strösocker
1 krm salt

Ärtguacamole

1 kruka koriander
1 avokado
2 dl tinade frysta gröna ärtor
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt

Fiskburgare

600 g torsk- eller koljafilé
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
2 msk olja
4 hamburgerbröd
4 salladsblad

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Välj glutenfritt ströbröd istället för panko. Välj glutenfritt hamburgerbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3548 KJ / 848 kCal
Fett 28 g
Salt 5 g
Kolhydrater 98 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden