Krispig fiskburgare med panko

7
0
Krispig fiskburgare med panko

Fiskburgare på panerad fiskfilé med panko är poppis hos barnen! Servera fiskburgaren i bröd med picklad gurka och en krämig guacamole gjort på avokado och ärtor. Som tillbehör blir det hemmagjorda pommes frites eller klyftpotatis.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Krispig fiskburgare med panko

Ingredienser

4 portioner

Potatis

600 g
fast potatis
2 msk
rapsolja
1/2 tsk
salt

Picklad gurka

1/2
gurka
1/2 msk
färskpressad limejuice
2 tsk
strösocker
1 krm
salt

Ärtguacamole

1
kruka koriander
1
avokado
2 dl
tinade frysta gröna ärtor
1
riven vitlöksklyfta
1/2 tsk
finrivet limeskal
2 tsk
färskpressad limejuice
1/2 tsk
salt

Fiskburgare

600 g
torsk- eller koljafilé
1 tsk
salt
1 dl
vetemjöl
2
ägg
3 dl
panko
2 msk
olja
4
hamburgerbröd
4
salladsblad

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Välj glutenfritt ströbröd istället för panko. Välj glutenfritt hamburgerbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3548 KJ / 848 kCal
Fett 28 g
Salt 5 g
Kolhydrater 98 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept