Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Krispig fiskburgare med panko

Fiskburgare på panerad fiskfilé med panko är poppis hos barnen! Servera fiskburgaren i bröd med picklad gurka och en krämig guacamole gjort på avokado och ärtor. Som tillbehör blir det hemmagjorda pommes frites eller klyftpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Potatis: Skär potatisen i tunna stavar eller klyftor. Lägg dem i kallt vatten. Torka bitarna torra med hushållspapper. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja och salt. Rosta ca 40 minuter i mitten av ugnen. Rör om efter halva tiden.
  3. Picklad gurka: Skiva gurkan tunt och blanda med limejuice, socker och salt.
  4. Ärtguacamole: Hacka koriandern fint med stjälkar. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och mixa med koriander och övriga ingredienser. Krydda med salt.
  5. Burgare: Skär fisken i fyra portionsbitar (för 4 port), gärna så platta som möjligt. Krydda med salt runt om. Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och sist i panko. Stek fisken i olja i en stekpanna ca 3 minuter per sida.
  6. Montera fiskburgaren mellan bröden med sallad, picklad gurka och ärtguacamole. Servera med den rostade potatisen.

För alla

Innehåller ägg. Fri från laktos och och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Välj glutenfritt ströbröd istället för panko. Välj glutenfritt hamburgerbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
Picklad gurka
  • 1/2 gurka
  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm salt
Ärtguacamole
  • 1 kruka koriander
  • 1 avokado
  • 2 dl tinade frysta gröna ärter
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk finrivet limeskal
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
Fiskburgare
  • 600 g torsk- eller koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl panko
  • 2 msk olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3548 kJ / 848 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer