Krispig fiskburgare med panko
Fiskburgare på panerad fiskfilé med panko är poppis hos barnen! Servera fiskburgaren i bröd med picklad gurka och en krämig guacamole gjort på avokado och ärtor. Som tillbehör blir det hemmagjorda pommes frites eller klyftpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019
Ingredienser
4 portioner
Potatis
600 g fast potatis
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
Picklad gurka
1/2 gurka
1/2 msk färskpressad limejuice
2 tsk strösocker
1 krm salt
Ärtguacamole
1 kruka koriander
1 avokado
2 dl tinade frysta gröna ärtor
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk finrivet limeskal
2 tsk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Fiskburgare
600 g torsk- eller koljafilé
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko
2 msk olja
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3548 KJ / 848 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater98 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ärtquacamolen var riktigt riktigt god! Pressade i en liten skvätt citron o även lite peppar vevades ner! Det här lagar jag igen 👌😋
Margit
2022-09-23