Stekt kolja med kräft- och äggröra

Betyg 3.4 av 5.
49 personer har röstat
2
Stekt kolja med kräft- och äggröra

Njut av en mild och frasig kolja tillsammans med krämig kräft- och äggröra. Det krämiga i röran står smetana för och får ett lyft med en knippe färsk dill. Koljan får en frasig yta då den vänds i mjöl innan stekning och tillsammans med kräft- och äggröran är det en utsökt kombination.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Stekt kolja med kräft- och äggröra

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
150 g salladsärtor

Kräft- och äggröra

3 ägg
1 förp kräftor i lake (à 360 g)
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar

Kolja

1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 400 g koljafilé
1 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Nej men! Nu står det där. Det var inget :-)

Charlotta

2016-04-15

Ska det vara något speciellt antal ägg...?

Charlotta

2016-04-15

Näringsvärde per portion

Energi2660 KJ / 634 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig kräftpasta med salladsärter
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig risotto med kräftsallad
Betyg 3.2 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med kapris, rödbetor och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja i ugn med broccoli och skånsk senap
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga