Stekt kolja med kräft- och äggröra

49
2
Stekt kolja med kräft- och äggröra

Njut av en mild och frasig kolja tillsammans med krämig kräft- och äggröra. Det krämiga i röran står smetana för och får ett lyft med en knippe färsk dill. Koljan får en frasig yta då den vänds i mjöl innan stekning och tillsammans med kräft- och äggröran är det en utsökt kombination.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Stekt kolja med kräft- och äggröra

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
150 g
salladsärtor

Kräft- och äggröra

3
ägg
1
förp kräftor i lake (à 360 g)
1
ask färsk dill (à 20 g)
2 dl
smetana
-
salt och peppar

Kolja

1 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
ca 400 g
koljafilé
1 msk
olja

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda mortlade fänkålsfrön eller dillfrön i mjölet innan panering.

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Charlotta

2016-04-15

Nej men! Nu står det där. Det var inget :-)

Charlotta

2016-04-15

Ska det vara något speciellt antal ägg...?

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 634 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept