Stekt kolja med kräft- och äggröra
Njut av en mild och frasig kolja tillsammans med krämig kräft- och äggröra. Det krämiga i röran står smetana för och får ett lyft med en knippe färsk dill. Koljan får en frasig yta då den vänds i mjöl innan stekning och tillsammans med kräft- och äggröran är det en utsökt kombination.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
150 g salladsärtor
Kräft- och äggröra
3 ägg
1 förp kräftor i lake (à 360 g)
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar
Kolja
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 400 g koljafilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 634 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Nej men! Nu står det där. Det var inget :-)
Charlotta
2016-04-15Ska det vara något speciellt antal ägg...?
Charlotta
2016-04-15