Crispy fish tacos

Fixa fisktacos med krispig, panerad gårdsclarias som är en klimatcertifierad svensk fisk. Här serverar vi fisken med syrlig rödkålssallad, avokado och en sås på sriracha, majonnäs och crème fraiche. En ny fredagsfavorit?
Samarbete med:
Gårdsfisk

Ingredienser
4 portioner
Sallad
ca 200 g rödkål
1 liten rödlök
1 - 2 lime (2 msk saft, för 4 port)
2 msk matolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
12 körsbärstomater
1 avokado
1 kruka koriander
Sås
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 msk srirachasås
Fisk
2 förp ryggbit av gårdsclarias (à 250 g)
3/4 dl vetemjöl
2 ägg
2 1/2 dl panko eller ströbröd
25 g smör
2 msk matolja
8 mjuka tortillabröd (medium)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4460 KJ / 1065 kCal
Fett61 g
Salt3.2 g
Kolhydrater84 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer