Panerad torsk med citronsås

20
1
Panerad torsk med citronsås

Bjud familjen på en klassiker! Härligt krispig panerad torsk där du själv panerar i ströbröd och rostad lök. Den syrliga såsen på crème fraiche och citron blir ett fint komplement till fisken. Servera sedan med kokt potatis, broccoli, morotsstavar och citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Panerad torsk med citronsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
250 g
broccoli

Sås

1
citron
2 dl
lätt crème fraiche
2 krm
salt
1 krm
peppar
3
morötter

Torsk

2
ägg
1 dl
rostad lök
1 dl
ströbröd
1 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 600 g
torskfilé
2 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök och mjöl utan gluten. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Riv gärna ner lite vitlök i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Marco

10/16/2018

Kanon!

Näringsvärde per portion

Energi 2960 KJ / 707 kCal
Fett 24 g
Salt 2.09 g
Kolhydrater 72 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept