Panerad torsk med citronsås

Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
1
Panerad torsk med citronsås

Bjud familjen på en klassiker! Härligt krispig panerad torsk där du själv panerar i ströbröd och rostad lök. Den syrliga såsen på crème fraiche och citron blir ett fint komplement till fisken. Servera sedan med kokt potatis, broccoli, morotsstavar och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Panerad torsk med citronsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli

Sås

1 citron
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
3 morötter

Torsk

2 ägg
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 600 g torskfilé
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Kanon!

Marco

2018-10-16

Näringsvärde per portion

Energi2960 KJ / 707 kCal
Fett24 g
Salt2.09 g
Kolhydrater72 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Panerad torsk med Rhode Islandsås
Betyg 4.1 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med broccoli och dillmajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med rostade grönsaker och koriandermajonnäs
Betyg 4.8 av 5.
72 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga