Panerad torsk med citronsås

22
1
Panerad torsk med citronsås

Bjud familjen på en klassiker! Härligt krispig panerad torsk där du själv panerar i ströbröd och rostad lök. Den syrliga såsen på crème fraiche och citron blir ett fint komplement till fisken. Servera sedan med kokt potatis, broccoli, morotsstavar och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Panerad torsk med citronsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli

Sås

1 citron
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
3 morötter

Torsk

2 ägg
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 600 g torskfilé
2 msk smör eller margarin

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök och mjöl utan gluten. Använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Riv gärna ner lite vitlök i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Marco

2018-10-16

Kanon!

Näringsvärde per portion

Energi 2960 KJ / 707 kCal
Fett 24 g
Salt 2.09 g
Kolhydrater 72 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden