Panerad torsk med citronsås
Bjud familjen på en klassiker! Härligt krispig panerad torsk där du själv panerar i ströbröd och rostad lök. Den syrliga såsen på crème fraiche och citron blir ett fint komplement till fisken. Servera sedan med kokt potatis, broccoli, morotsstavar och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
250 g broccoli
Sås
1 citron
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
3 morötter
Torsk
2 ägg
1 dl rostad lök
1 dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 600 g torskfilé
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2960 KJ / 707 kCal
Fett24 g
Salt2.09 g
Kolhydrater72 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kanon!
Marco
2018-10-16