Panerad fisk med potatismos
Fisk är både gott och nyttigt! Extra smarrig blir fisken med en god panering och ett krämigt mos till. Servera med kokt broccoli som fortfarande får behålla lite krispighet och lite citron att pressa på toppen.
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
800 g mjölig potatis
3 dl mjölk
50 g smör
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
Fisk
600 g sejfilé eller annan vit fisk
1 1/2 dl ströbröd
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
50 g smör
Tillbehör
250 g broccoli (i bitar och buketter)
1 citron i klyftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i ströbrödet. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Recept och bild från Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det ser ut som Chicken nuggets
Johan
2021-04-01