Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Panerad fisk med potatismos

Fisk är både gott och nyttigt! Extra smarrig blir fisken med en god panering och ett krämigt mos till. Servera med kokt broccoli som fortfarande får behålla lite krispighet och lite citron att pressa på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala och koka potatis.
  2. Fisk: Dela fisken till portionsbitar.
  3. Blanda ströbröd med salt och vitpeppar. Vänd fisken i ströbrödsblandningen.
  4. Hetta upp en panna med hälften av smöret, stek fisken i 2 omgångar, ca 2 min/sida på medelhög värme. Tillsatt resterande smör vid andra stekomgången.
  5. Häll av potatisen och krossa den i kastrullen. Tillsätt mjölk, smör, vitpeppar och salt, vispa ihop till ett mos.
  6. Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull, koka broccolin i 3 min, häll av.
  7. Servera den nystekta fisken tillsammans med mos, citronklyftor och broccoli.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ströbrödet. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 800 g mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
Fisk
  • 600 g sejfilé eller annan vit fisk
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 g smör
Tillbehör
  • 250 g broccoli (i bitar och buketter)
  • 1 citron i klyftor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer