Potatiskroketter med saffran och parmesan
Potatis, ost, saffran och friterat – allt man kan önska av ett gott tilltugg! Det är precis vad du får med detta recept på krispigt friterade potatiskroketter med parmesan och saffran.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
12 st
600 g fast potatis
1/2 förp saffran (1/2 förp saffran motsvarar 0,25 g)
4 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 dl finriven parmesan
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko
neutral olja till fritering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi702 KJ / 168 kCal
Fett5 g
Salt0.77 g
Kolhydrater24 g
Protein5 g
Kommentar
Hej! Funkar det att frysa in krocketerna? Tänker om man ska ha lite framförhållning inför glöggminglet ;-) / Sara
Sara
2023-11-23Hej Sara! Vi rekommenderar inte att frysa in dessa. Har du möjlighet går det bra att laga dem dagen innan och värma på enligt tipset i receptet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-28