Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Grillad chorizo med senapscoleslaw

Grillade kryddiga korvar smakar extra gott toppade med en krämig coleslaw. Svensk senap och knaprig rostad lök sätter lite lagom fart på smaklökarna i den här enkla coleslawen. Ett uppskattat och snabbt fixat tillbehör till korvgrillningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen i halvor och skär bort rotstocken. Finstrimla kålen, använd gärna en osthyvel så går det lätt att strimla riktigt tunt.
  2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och senap. Vänd ner dressingen i den strimlade kålen. Låt gärna stå och dra en stund. Blanda ner den rostade löken strax innan servering.  Smaksätt med salt och peppar.
  3. Grilla korvarna och servera i korvbröd med coleslawen.

För alla

Kontrollera innehållet i korven och majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Garnera med t ex hackad persilja, rostade solroskärnor, pumpakärnor, rödlök eller rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
Senapscoleslaw
  • 200 g spetskål eller färsk vitkål
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk senap
  • 1/2 dl rostad lök
  • salt och peppar
Till servering
  • chorizo eller bratwurst
  • korvbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3309 kJ / 791 kCal