Panang gai med minimajs

30
0
Panang gai med minimajs

Panang gai är en barnvänlig, underbart god thailändsk gryta med mör kycklingfilé, små champinjoner och minimajs som får puttra i krämig kokosmjölk. Detta är en rätt som är busenkel att tillaga samtidigt som den mättar och smakar ljuvligt. Servera med nykokt ris och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Panang gai med minimajs

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
250 g champinjoner
ca 600 g strimlad kycklingfilé
salt
1 msk olja
400 g kokosmjölk
2 dl vatten
1 påse panang gai kryddmix (à 23 g)
125 g färsk minimajs
1/2 påse salladslök (à 125 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddpåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2204 KJ / 527 kCal
Fett 29.5 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 22.2 g
Protein 40.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden