Panang gai med minimajs
Panang gai är en barnvänlig, underbart god thailändsk gryta med mör kycklingfilé, små champinjoner och minimajs som får puttra i krämig kokosmjölk. Detta är en rätt som är busenkel att tillaga samtidigt som den mättar och smakar ljuvligt. Servera med nykokt ris och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
250 g champinjoner
ca 600 g strimlad kycklingfilé
salt
1 msk olja
400 g kokosmjölk
2 dl vatten
1 påse panang gai kryddmix (à 23 g)
125 g färsk minimajs
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2204 KJ / 527 kCal
Fett29.5 g
Salt1.8 g
Kolhydrater22.2 g
Protein40.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer