Panang gai med minimajs

Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
0
Panang gai med minimajs

Panang gai är en barnvänlig, underbart god thailändsk gryta med mör kycklingfilé, små champinjoner och minimajs som får puttra i krämig kokosmjölk. Detta är en rätt som är busenkel att tillaga samtidigt som den mättar och smakar ljuvligt. Servera med nykokt ris och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017

Panang gai med minimajs

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
250 g  champinjoner
ca 600 g  strimlad kycklingfilé
salt
1 msk  olja
400 g  kokosmjölk
2 dl  vatten
1   påse panang gai kryddmix (à 23 g)
125 g  färsk minimajs
1/2   påse salladslök (à 125 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddpåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2204 KJ / 527 kCal
Fett29.5 g
Salt1.8 g
Kolhydrater22.2 g
Protein40.9 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kräftor i kokosmjölk med koriander
Betyg 2.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med sojabönor och ärtskott
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strimmelbog sweet and sour
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegetarisk thaicurrysoppa
Betyg 3.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thaigryta med räkor och haricots verts
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom kha soppa med nudlar
Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga