Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Kräftor i kokosmjölk med koriander

Har du också det asiatiska köket som ditt favoritkök? I denna rätt tillagas kräftstjärtar i en gryta med smaker av ananas och kokosmjölk, krispiga sockerärtor och minimajs. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Ansa och skär sockerärtorna.
  3. Koka upp kryddmixen i kokosmjölken i en gryta. Lägg i sockerärter och majs. Låt koka i 3 minuter. 
  4. Hacka koriandern.
  5. Rör i kräftorna i grytan och låt det bli varmt. De ska inte koka, då blir kräftorna sega.
  6. Servera grytan med ris och strö över koriander.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1 påse pineapple thai kryddmix (à 30 g)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 125 g färsk minimajs
  • 1/2 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3455 kJ / 826 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer