Strimmelbog sweet and sour | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Strimmelbog sweet and sour

Strimmelbog sweet and sour är en spännande rätt med picnicbog, squash, champinjoner och majs som får en intressant och njutbar smak tillsammans med vinäger, farinsocker och soja. Mycket gott att servera till ris, pasta eller couscous!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla squashen. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs grönsakerna i oljan i en wok eller stor stekpanna.
  2. Strimla picknickbogen. Låt champinjoner och minimajs rinna av. Låt bog och grönsaker fräsa med i pannan någon minut. Häll över buljong och tillsätt vinäger, farin, soja, salt och peppar. Låt puttra 2-3 minuter.
  3. Strö över maizenaredningen och puttra ytterligare någon minut. Servera med ris, pasta eller couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 squash (1 squash kan bytas mot ½ gurka)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk picnicbog (à 454 g)
  • 1 msk olja
  • 1 burk hela champinjoner (à 454 g)
  • 1 burk minimajs (à 425 g)
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 msk soja
Lägg till i inköpslistan