Vegetarisk thaicurrysoppa

24
6
Vegetarisk thaicurrysoppa

Gör din egen curry med citrongräs, schalottenlök, vitlök och koriander. Chili och ingefära bidrar med hetta och limeskal ger en härligt fräsch känsla. Tahicurrysoppan är helt vegetariskt med bland annat stora bitar aubergine och champinjoner. Servera med jasminris, hackad koriander och limeklyftor.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Vegetarisk thaicurrysoppa

Ingredienser

4 portioner

Currypasta

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 citrongräs
2 gröna chilifrukter
1 tsk finriven ingefära
finrivet skal av 1 lime
3 korianderstjälkar (ev fler efter smak)
1 aubergine
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
8 champinjoner
150 g sockerärtor
1 burk minimajs (à ca 425 g)
1 burk skivade bambuskott (à ca 227 g)
1 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 1/2 dl vatten
japansk soja
1/2 ask färska böngroddar (à ca 180 g)

Till servering

hackad koriander
kokt jasminris
limeklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Anna-karin

2020-06-16

Jaha här står jag med en ask böngroddar som jag inte vet vad jag ska göra med....står i innehållsförteckningen men inget i ”bruksanvisningen”

Redaktionen ICAse

2020-06-17

Hej Anna-Karin! Ja det kan man ju undra. Vi har nu uppdaterat receptet så att även böngroddarna står med i texten. Hälsningar Ulrika

Måns

2020-06-16

Jättegod! Men saknar näringsinnehåll, finns det?

Redaktionen ICAse

2020-06-23

Hej Måns! Roligt att du gillar soppan. Nu har vi näringsberäknat detta recept. Beräkningen är gjord utan serveringsförslag. Och du hittar den om du söker på receptet på ica.se. Hälsningar Ulrika

Mona

2015-12-28

Det låter gott, men smakade just inget alls. Jag blev besviken.

Näringsvärde per portion

Energi 1864 KJ / 446 kCal
Fett 31 g
Salt 12 g
Kolhydrater 27 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden