Vegetarisk thaicurrysoppa
Gör din egen curry med citrongräs, schalottenlök, vitlök och koriander. Chili och ingefära bidrar med hetta och limeskal ger en härligt fräsch känsla. Tahicurrysoppan är helt vegetariskt med bland annat stora bitar aubergine och champinjoner. Servera med jasminris, hackad koriander och limeklyftor.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
Currypasta
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 citrongräs
2 gröna chilifrukter
1 tsk finriven ingefära
finrivet skal av 1 lime
3 korianderstjälkar (ev fler efter smak)
1 aubergine
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
8 champinjoner
150 g sockerärtor
1 burk minimajs (à ca 425 g)
1 burk skivade bambuskott (à ca 227 g)
1 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 1/2 dl vatten
japansk soja
1/2 ask färska böngroddar (à ca 180 g)
Till servering
hackad koriander
kokt jasminris
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi1864 KJ / 446 kCal
Fett31 g
Salt1.2 g
Kolhydrater27 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jaha här står jag med en ask böngroddar som jag inte vet vad jag ska göra med....står i innehållsförteckningen men inget i ”bruksanvisningen”
Anna-karin
2020-06-16Hej Anna-Karin! Ja det kan man ju undra. Vi har nu uppdaterat receptet så att även böngroddarna står med i texten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-17Jättegod! Men saknar näringsinnehåll, finns det?
Måns
2020-06-16Hej Måns! Roligt att du gillar soppan. Nu har vi näringsberäknat detta recept. Beräkningen är gjord utan serveringsförslag. Och du hittar den om du söker på receptet på ica.se. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-23Det låter gott, men smakade just inget alls. Jag blev besviken.
Mona
2015-12-28