Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegetarisk thaicurrysoppa

Gör din egen curry med citrongräs, schalottenlök, vitlök och koriander. Chili och ingefära bidrar med hetta och limeskal ger en härligt fräsch känsla. Tahicurrysoppan är helt vegetariskt med bland annat stora bitar aubergine och champinjoner. Servera med jasminris, hackad koriander och limeklyftor.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med curryn. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Banka på den nedre delen av citrongräset så det släpper ifrån sig smak. Finhacka det. Dela, kärna ur och skär chilin i mindre bitar.
  2. Mixa lök, vitlök, citrongräs, chili, ingefära, limeskal och korianderstjälkar. Du kan även stöta samman alla ingredienser i en mortel till en slät currypasta.
  3. Skär auberginen i cm-stora bitar. Strimla chilin, kärna ev ur den först för mindre hetta. Ansa och skär svampen i grova bitar. Strimla sockerärterna på längden. Häll av minimajs och bambuskott. Dela ev majsen i mindre bitar.
  4. Fräs currypastan i olja ca 1 minut i en gryta. Tillsätt aubergine, röd chili och svamp. Fortsätt fräsa ca 1 minut under omrörning. Häll på kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.
  5. Lägg ner minimajs och bambuskott. Låt småkoka under lock ca 5 minuter. Tillsätt sockerärterna när ca 1 minut av koktiden återstår. Smaka av med soja.
  6. Häll upp currysoppan i skålar. Garnera med hackad koriander. Servera med limeklyftor och jasminris.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj tamarisoja. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 tsk finriven ingefära
  • finrivet skal av 1 lime
  • 3 korianderstjälkar (ev fler efter smak)
  • 1 aubergine
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 8 champinjoner
  • 150 g sockerärtor
  • 1 burk minimajs
  • 1 burk skivade bambuskott
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 ask färska böngroddar
  • 1 msk olja
  • japansk soja
  • 1 1/2 dl vatten
Till servering
  • hackad koriander
  • kokt jasminris
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan