Palsternackssoppa med svamp
Här kommer ett recept på en slät och krämig palsternackssoppa med potatis, svamp och crème fraiche. Toppa soppan med gyllenfräst svamp, morot och purjolök. Tips: servera soppan med rostade mackor med nötmix av smör, ost och blandade nötter. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
Rostad nötmixmacka
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut crème fraiche mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2010.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Rebecca
2022-02-07Sammetslen lite palsternackssöt soppa. Gjorde den utan purjon pga allergi men det blev gott. Bytte mackorna mot varma från ett annat ICA recept och det funkade jättebra. Litet tips är att inte göra morotsskivorna för långa, det är snyggt men svårare att äta.
Yasmin
2021-08-29Jäkla gott!
Andreas
2020-10-04