Palsternackssoppa med svamp

Här kommer ett recept på en slät och krämig palsternackssoppa med potatis, svamp och crème fraiche. Toppa soppan med gyllenfräst svamp, morot och purjolök. Tips: servera soppan med rostade mackor med nötmix av smör, ost och blandade nötter. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ingredienser
4 portioner
3 palsternackor
2 potatisar (mjölig sort)
1/2 purjolök (à ca 300 g)
8 dl vatten
3 msk konc grönsaksfond
1 lagerblad
1 stor morot
150 g svamp (t ex shiitake eller champinjoner)
3 - 4 salladslökar
1 1/2 dl crème fraiche
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Rostad nötmixmacka
1 dl blandade nötter (naturella)
2 msk smör
2 msk riven ost
4 skivor lantbröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 566 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Rebecca
2022-02-07Sammetslen lite palsternackssöt soppa. Gjorde den utan purjon pga allergi men det blev gott. Bytte mackorna mot varma från ett annat ICA recept och det funkade jättebra. Litet tips är att inte göra morotsskivorna för långa, det är snyggt men svårare att äta.
Yasmin
2021-08-29Jäkla gott!
Andreas
2020-10-04