Polenta med svampfräs och dillsmör

1
1
Polenta med svampfräs och dillsmör

Om du vill festa till vardagen lite kan du laga till den här smarriga polentan med svampfräs och dillsmör. Det är både gott, enkelt och lite roligare än den vanliga husmanskosten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Polenta med svampfräs och dillsmör

Ingredienser

4 portioner

Polenta

7 1/2 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
50 g riven parmesan
50 g smör
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar

Dillsmör

1 dl finskuren dill
rivet skal av 1 citron
50 g smör

Svampfräs

400 g blandad svamp (t ex trattkantareller och champinjoner)
1/2 msk soja
2 msk sherry (kan uteslutas)
1 krm salt
1 krm peppar

Till servering

riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Göran

2011-11-28

Polenta är svårt att få lagom kokt ,blir väldigt lätt att få till grötkonsistens Lättare att lyckas med ris