Polenta med svampfräs och dillsmör

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Polenta med svampfräs och dillsmör

Om du vill festa till vardagen lite kan du laga till den här smarriga polentan med svampfräs och dillsmör. Det är både gott, enkelt och lite roligare än den vanliga husmanskosten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Polenta med svampfräs och dillsmör

Ingredienser

4 portioner

Polenta

7 1/2 dl  vatten
2 msk  konc grönsaksfond
1 1/2 dl  polentagryn
50 g  riven parmesan
50 g  smör
1/2 tsk  salt
1 1/2 krm  peppar

Dillsmör

1 dl  finskuren dill
rivet skal av 1   citron
50 g  smör

Svampfräs

400 g  blandad svamp (t ex trattkantareller och champinjoner)
1/2 msk  soja
2 msk  sherry (kan uteslutas)
1 krm  salt
1 krm  peppar

Till servering

riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Polenta är svårt att få lagom kokt ,blir väldigt lätt att få till grötkonsistens Lättare att lyckas med ris

Göran

2011-11-28

Testa liknande recept

Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quesadilla med sherryfräst svamp och enbär
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle med rotselleri och vitlöksstekt svamp
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Parmalindad oxfilé med svampkräm och balsamvinägersås
Betyg 4.4 av 5.
90 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Polenta - grundrecept
Betyg 3.9 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga