Polenta med svampfräs och dillsmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Polenta med svampfräs och dillsmör

Om du vill festa till vardagen lite kan du laga till den här smarriga polentan med svampfräs och dillsmör. Det är både gott, enkelt och lite roligare än den vanliga husmanskosten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Polenta: Koka upp vatten och grönsaksfond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter, rör då och då.
  2. Vispa i den rivna osten och smöret. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan och varmhåll.
  3. Dillsmör: Blanda dill och citronskal med smör.
  4. Svampfräs: Ansa och skär ev stora svampar i mindre bitar. Fräs dem i en stekpanna tills ev vätska kokat bort. Tillsätt 1 msk av dillsmöret (för 4 port) och fräs ytterligare 2–3 minuter. Tillsätt soja och sherry, låt koka in. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera polentan med svamp och en klick av det resterande dillsmöret ovanpå, samt lite riven parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
Polenta
  • 7 1/2 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 1/2 dl polentagryn
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Dillsmör
  • 1 dl finskuren dill
  • rivet skal av 1 citron
  • 50 g smör
Svampfräs
  • 400 g blandad svamp (t ex trattkantareller och champinjoner)
  • 1/2 msk soja
  • 2 msk sherry (kan uteslutas)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan