Polenta med svampfräs och dillsmör
Om du vill festa till vardagen lite kan du laga till den här smarriga polentan med svampfräs och dillsmör. Det är både gott, enkelt och lite roligare än den vanliga husmanskosten.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
4 portioner
Polenta
7 1/2 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
1 1/2 dl polentagryn
50 g riven parmesan
50 g smör
1/2 tsk salt
1 1/2 krm peppar
Dillsmör
1 dl finskuren dill
rivet skal av 1 citron
50 g smör
Svampfräs
400 g blandad svamp (t ex trattkantareller och champinjoner)
1/2 msk soja
2 msk sherry (kan uteslutas)
1 krm salt
1 krm peppar
Till servering
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Polenta är svårt att få lagom kokt ,blir väldigt lätt att få till grötkonsistens Lättare att lyckas med ris
Göran
2011-11-28