Tofu med svamp

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
1Klimatsmart
Tofu med svamp

En vegetarisk gryta med tofu och svamp som är lika enkel att göra som den är god. Tofun och svampen (gärna shiitake) blandas med smaker från bland annat vitlök, stjärnanis och saltgurka vilka ger grytan en underbart mustig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Tofu med svamp

Ingredienser

2 portioner
200 g tofu (fast sort)
100 g svamp (gärna shiitake)
1 vitlöksklyfta
1 stjärnanis
1/2 msk konc grönsaksfond
2 dl vatten
1 msk brun farin
2 - 2 1/2 krm kajennpeppar
2 msk hackad saltgurka eller strimlad insaltad grönsak (preserved chinese vegetable)
2 msk balsamvinäger eller svart risvinäger
2 strimlade salladslökar
2 msk ljus soja
olja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Otroligt enkelt och gott!

Jenny

2007-06-25

Näringsvärde per portion

Energi942 KJ / 225 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater18 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ingefärsstekt shiitake med sojamarinerad tofu
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gyoza med tofu, shiitakesvamp och ingefära
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ma po dou fu
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga