Tofu med svamp
En vegetarisk gryta med tofu och svamp som är lika enkel att göra som den är god. Tofun och svampen (gärna shiitake) blandas med smaker från bland annat vitlök, stjärnanis och saltgurka vilka ger grytan en underbart mustig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
2 portioner
200 g tofu (fast sort)
100 g svamp (gärna shiitake)
1 vitlöksklyfta
1 stjärnanis
1/2 msk konc grönsaksfond
2 dl vatten
1 msk brun farin
2 - 2 1/2 krm kajennpeppar
2 msk hackad saltgurka eller strimlad insaltad grönsak (preserved chinese vegetable)
2 msk balsamvinäger eller svart risvinäger
2 strimlade salladslökar
2 msk ljus soja
olja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi942 KJ / 225 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater18 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Otroligt enkelt och gott!
Jenny
2007-06-25