Tofu med svamp

9
1
Tofu med svamp

En vegetarisk gryta med tofu och svamp som är lika enkel att göra som den är god. Tofun och svampen (gärna shiitake) blandas med smaker från bland annat vitlök, stjärnanis och saltgurka vilka ger grytan en underbart mustig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Tofu med svamp

Ingredienser

2 portioner
200 g tofu (fast sort)
100 g svamp (gärna shiitake)
1 vitlöksklyfta
1 stjärnanis
1/2 msk konc grönsaksfond
2 dl vatten
1 msk brun farin
2 - 2 1/2 krm kajennpeppar
2 msk hackad saltgurka eller strimlad insaltad grönsak (preserved chinese vegetable)
2 msk balsamvinäger eller svart risvinäger
2 strimlade salladslökar
2 msk ljus soja
olja till stekning

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om du inte vill hålla den här rätten vegetarisk, stek 4-6 skivor smakrik chorizo eller 50-100 g fläskfärs med en nypa salt och lägg ner i grytan. Tipset är för 2 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Jenny

2007-06-25

Otroligt enkelt och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 942 KJ / 225 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden