Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tofu med svamp

En vegetarisk gryta med tofu och svamp som är lika enkel att göra som den är god. Tofun och svampen (gärna shiitake) blandas med smaker från bland annat vitlök, stjärnanis och saltgurka vilka ger grytan en underbart mustig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tofun i cm-tjocka skivor. Stek den i olja. Ställ åt sidan.
  2. Skär svampen i skivor. Stek i olja.
  3. Skala och hacka vitlöken. Stöt stjärnanisen i mortel, mät upp 1 tsk (för 2 port).
  4. Koka upp grönsaksbuljongen (fond + vatten) med vitlök, stjärnanis, farin, kajennpeppar, saltgurka (eller salt grönsak) och vinäger. Se till att farinet löser sig.
  5. Tillsätt tofun, svampen och salladslöken. Sjud i 5 minuter. Ta av från värmen och blanda ner sojan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om du inte vill hålla den här rätten vegetarisk, stek 4-6 skivor smakrik chorizo eller 50-100 g fläskfärs med en nypa salt och lägg ner i grytan. Tipset är för 2 port.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 200 g tofu (fast sort)
  • 100 g svamp (gärna shiitake)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stjärnanis
  • 1/2 msk konc grönsaksfond
  • 2 dl vatten
  • 1 msk brun farin
  • 2 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 msk hackad saltgurka eller strimlad insaltad grönsak (preserved chinese vegetable)
  • 2 msk balsamvinäger eller svart risvinäger
  • 2 strimlade salladslökar
  • 2 msk ljus soja
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 942 kJ / 225 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept