Palak paneer med halloumi

90
15
Palak paneer med halloumi

Låt middagen få influenser från Indien med denna klassiska rätt palak paneer, som här tillagas med halloumi. Ner med en massa kryddor, vitlök och självklart spenaten och servera sedan med fluffigt ris. Smaklig middag önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Palak paneer med halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g finkrossade tomater
2 1/2 dl mellangrädde (27%)
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
250 g körsbärstomater
400 g halloumi
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Per

2021-09-19

Jättegott! Det kan bli starkt med två msk ingefära (och jag gillar stark mat). Jag lägger i dubbla mängden spenat och halloumi.

Sonia

2021-05-30

Ok, tänkte helt fel här. 400g spenat är det ju bara. Ber om ursäkt.

Sonia

2021-05-27

Gjort denna med paneer-ost istället och det blir kanongott! Haft i väldigt mkt mer spenat dock för det blir för lite annars och blir mer som riktig palak då (800 g faktiskt). Servera gärna med en myntasås och varm naan. Favorit här hemma!

Näringsvärde per portion

Energi 3256 KJ / 778 kCal
Fett 43 g
Salt 7 g
Kolhydrater 63 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept