Palak paneer med halloumi

127
21
Palak paneer med halloumi

Låt middagen få influenser från Indien med denna klassiska rätt palak paneer, som här tillagas med halloumi. Ner med en massa kryddor, vitlök och självklart spenaten och servera sedan med fluffigt ris. Smaklig middag önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021

Palak paneer med halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g finkrossade tomater
2 1/2 dl mellangrädde (27%)
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
250 g körsbärstomater
400 g halloumi
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Fräs med 2 msk riven ingefära (för 4 port) tillsammans med löken.

Vad tyckte du om receptet?

127

Kommentarer

Helena

2022-08-02

Lättlagat och gott! Blir definitivt en återkommande rätt. Toppen med en rätt utan kött som känns helt komplett. Hoppade över tomatpurén och tyckte inte att den saknades. Serverade halloumin vid sidan om då den är rätt salt.

Henric

2022-03-02

Det här receptet var bättre - en riktig favorit! Palak paneer med tomat och halloumi https://www.ica.se/recept/?recipeid=722056

Lisa

2021-11-17

Jättegod! Lagom stark.

Näringsvärde per portion

Energi 3256 KJ / 778 kCal
Fett 43 g
Salt 7 g
Kolhydrater 63 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden