Palak paneer med halloumi

72
11
Palak paneer med halloumi

Låt middagen få influenser från Indien med denna klassiska rätt palak paneer, som här tillagas med halloumi. Ner med en massa kryddor, vitlök och självklart spenaten och servera sedan med fluffigt ris. Smaklig middag önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020

Palak paneer med halloumi

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
riven ingefära
1 msk
olja
2 msk
tomatpuré
1 msk
garam masala
390 g
finkrossade tomater
2 1/2 dl
mellangrädde (27%)
1
grönsaksbuljongtärning
200 g
färsk spenat
250 g
körsbärstomater
400 g
halloumi
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Mira

2021-03-24

Jättegott! Kan dock rekommendera att man har i lite mer kryddor, t.ex. spiskummin, koriander, chilipulver, paprikapulver och kanel, efter smak. Garam masala ska vara huvudkryddan och det är jättegott men kommer bara till sin fulla rätt med hjälp av andra kryddor.

Zina

2021-02-23

Väldigt god recept och snabbt att tillaga.

Julia

2021-01-29

Wow! SÅ gott och lättlagat! Fixade några naanbröd med vitlöks- och koriandersmör till och det blev en riktig toppmiddag!

Näringsvärde per portion

Energi 3256 KJ / 778 kCal
Fett 43 g
Salt 7 g
Kolhydrater 63 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept