UNDER 45 MIN | Medel

Palak paneer med halloumi

Låt middagen få influenser från Indien med denna klassiska rätt palak paneer, som här tillagas med halloumi. Ner med en massa kryddor, vitlök och självklart spenaten och servera sedan med fluffigt ris. Smaklig middag önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken och ingefäran.
  3. Fräs lök, vitlök och ingefära i hälften av oljan i en gryta 3-4 minuter. Rör i tomatpuré, garam masala, krossade tomater, grädde och smulad buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.
  4. Vänd ner spenaten i grytan och låt den bli mjuk.
  5. Skär tomaterna i halvor.
  6. Skär halloumin i bitar och stek i resten av oljan i en stekpanna.
  7. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera grytan med tomater och ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk garam masala
  • 390 g finkrossade tomater
  • 2 1/2 dl mellangrädde (27%)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g färsk spenat
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g halloumiost
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3256 kJ / 778 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept