Palak paneer med halloumi
Låt middagen få influenser från Indien med denna klassiska rätt palak paneer, som här tillagas med halloumi. Ner med en massa kryddor, vitlök och självklart spenaten och servera sedan med fluffigt ris. Smaklig middag önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2025
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl mellangrädde (27%)
1 grönsaksbuljongtärning
200 g färsk spenat
250 g körsbärstomater eller småtomater
ca 400 g halloumi eller grillost
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3256 KJ / 778 kCal
Fett43 g
Salt7 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå god!! Snabb och enkel, jättegod i matlådan. Kommer göras igen.
Ida
2024-11-02Denna var verkligen såå god! Kommer definitivt göra den igen.
Jakob robert
2024-10-15jättegott!! kryddade extra med spiskummin och paprikapulver.
Rima
2024-10-15